Yoko Ono a John Lennon. Jejich velká a bouřlivá láska skončila tragickou smrtí Lennona

Yoko Ono a John Lennon v dobách své Hippie éry
Takto dnes vypadá Yoko OnoJohn Lennon byl pro Yoko velkou láskouSpolečný syn Sean je dnes také hudebníkemBeatles během své největší slávy+ 2 fotky+ 3 fotky

S klidným srdcem dnes můžeme říct, že tito dva a jejich láska vstoupila do historie showbyznysu a dokonce prý stála za rozpadem Beatles. V tom vztahu bylo vše. Rozchody, skandály, hádky, konec velké éry kapely slavnější než Ježíš, smíření a nakonec i smrt.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 08. 03. 2018 09:33

Yoko Ono, japonská umělkyně a výtvarnice a mladý, tou dobou ještě ženatý, člen kapely Beatles John Lennon se potkali na konci roku 1966. Beatles byli na výsluní a o Lennon byl, coby leader, nejslavnějším mužem planety.

Potkali se v londýnské galerii, kde Yoko vystavovala své avantgardní obrazy. Lennon nejprve o Yoko příliš nestál. Se svou manželkou měl syna a na nepřízeň žen si jako megastár také nemohl stěžovat. Když se ho o pár let zeptali, kolik jeho postelí prošlo fanynek, odpověděl „skromně“, že tisíce. To ale nebylo pro Yoko překážkou. Vyslídila Lennonovo telefonní číslo a začala ho uhánět. Její snažení se jednoho dne vyplatilo, protože ji Lennon pozval k sobě domů. Manželka byla se synem zrovna na dovolené.

První noc

Svou první noc si Lennon a Ono zdokumentovali tak detailně, že na světě zřejmě neexistuje jiný slavný pár, který by své hrátky tak moc zaznamenával. Nejdříve si hráli s hudebními nástroji a nahráli jakýsi podivný mix všemožné hudby. Potom se spolu vyspali, nazí se vyfotografovali na samospoušť a svou nahou fotku si nechali dát na obal své první desky. Skandál byl na světě. Po této noci se Lennon do Yoko šíleně zamiloval.

Začátky velké lásky

John se kvůli Yoko na chvíli opravdu změní. Už si do postele fanynky netahá, rozvede se svou manželkou a volný čas tráví pouze spolu. Vodí ji dokonce i na zkoušky a nahrávání Beatles. To se ale nelíbí ostatním členům kapely. Yoko do všeho remcá, mluví, má připomínky a dokonce se i pokouší zpívat. Což ji absolutně nejde. Když se vezmou, začnou jezdit po světě a hlásat lásku a mír a společně vstoupí do hnutí Hippies.

Sbohem Beatles

Když se Beatles v roce 1970 rozpadají, novináři z rozpadu viní Yoko. Lennon se tedy s ní raději stěhuje do New Yorku, kde se pouští do sólové kariery. V New Yorku složí také svou nejslavnější píseň Imagine. Zároveň se s ním neustále vlečou drogy, které začal brát v době, kdy začínal v Beatles. Nastávají krušné časy. Yoko 3x potratí a Lennon je neustále pod vlivem drog, nebo alkoholu.

Nastupují hádky, hysterické scény a dokonce i fyzické násilí. Yoko tuší, že by se mohl Lennon vrátit ke svému stylu života za éry Beatles, takže přichází s velice kontroverzním řešením celé situace. Sama mu opatřila (aby předešla jeho choutkám k záletům) milenku a oba vyšle do Los Angeles, kde má Lennon vydat další svou desku. A ono to vyšlo. John se opět uklidnil, krom jediného skandálu, kdy byl vyhozen z baru, protože se tam producíroval s dámskou vložkou na čele. Vzdal se drog a alkoholu. Milenku pustil k vodě a vrátil se k Yoko.

Změnil ho syn

Lennon začal sekat latinu po narození jejich vymodleného syna Seana. Přestaly hádky i hysterické scény a u Lennonů bylo opět vše zalité Hippie sluncem. Stal se, jak sám říkal, mužem v domácnosti.

Konec velké lásky

Rodinná idylka ale netrvala věčně. 8. prosince 1980 byl John Lennon zastřelen před svým domem fanatickým fanouškem Markem Davidem Champanem, kterému se hodinu před svou smrtí podepsal na svou novou desku. Lennon zemře v policejním autě na cestě do nemocnice. Yoko nejdříve zprávě nechce věřit. Potom ale musí vydat prohlášení, ve kterém světu a především sobě sděluje zdrcující pravdu a odrazuje velké fanoušky Beatles od páchání sebevražd. I takové případy se totiž staly. A tak končí velká a bouřlivá láska nejslavnějšího a nejkontroverznějšího páru, jaký kdy Hollywood poznal.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články