Závislost na okolí ničí naše životy: Proč neděláme to, co skutečně chceme?

Kvůli ostatním se netrapte.
Zdroj: unsplash.com
"Takže vy nechodíte hrát golf?"Nenechte se ovlivnit svým okolím.Věřte si a rozhodujte se sama za sebe.To se týká i vašeho vztahu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Po čem doopravdy toužíme? Mnohdy to nevíte ani vy sama. Na úkor sebe sama a na přání ostatních upozaďujeme to, co bychom doopravdy chtěly. Většinou je to z toho důvodu, protože neustále přemýšlíme, jak bychom se svému okolí zalíbily.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 11. 2018 09:07

A pak nastane situace, kdy jsou zklamané obě strany. Přátelé, rodina, kolegové v práci – protože se nechováme tak, jak jsou zvyklí a ani my, protože se přetváříme. A naše psychika trpí. Projeví se to změnou nálady, výbušností, přecitlivělostí a neschopností se rozhodnout. Jak tedy dojít ke správnému řešení?

Poslouchejte vnitřní hlas

Dejte zelenou svým pocitům a intuici. Stojíte-li před rozhodnutím, zvažte, jestli ho skutečně chcete udělat. V klidu a beze spěchu zvažte pro a proti, zda jej udělat či nikoliv. Jaké pro vás plynou benefity? Existuje nějaké riziko? Všechny tyto faktory berte v potaz. Zpočátku se váš „rozhodovací proces“ může trochu protáhnout. Jakmile se ale naučíte zamýšlet se, jaké to pro vás bude mít následky, uvidíte, že s každým dalším to půjde snadněji a rychleji.


Nebojte se

Nejste spokojená v práci? Máte dojem, že vášeň ve vašem vztahu opadla? Nebo snad obé? Opět zvažte situaci, nerozhodujte se ukvapeně. Pokud i poté usoudíte, že chrápání vašeho partnera před usnutím doopravdy oželíte, konejte tak, jak uznáte za vhodné. Jestliže se k tomu ještě připojí nespokojenost v práci, nezbývá nic jiného než s tím skoncovat. Co můžete ztratit? Nudná práce, nudný partner – může být jen lépe.




Mějte svou hlavu

Tím nejhorším, co můžete udělat, je, že se budete ptát na názor vašeho okolí. Samozřejmě je něco jiného, pokud požádáte o radu vaši dlouholetou kamarádku, než když se zastavíte na slovíčko u automatu na kafe s kolegyní v práci a ta se vás zeptá, proč se tváříte tak utrápeně. I když to daná osoba může myslet sebelíp, rozhodujte se podle sebe. Jen vy sama doopravdy víte, co chcete. Pokud se na to musíte ptát ostatních, je to znamení, že něco není v pořádku. Věřte si.


Kašlete na ostatní

Mnohá špatná rozhodnutí děláme proto, že si klademe otázku: „A co by na to řekli ostatní?“ Upřímně, ostatním jste úplně jedno. Myšleno s nadsázkou samozřejmě, ale ve vašem rozhodovacím procesu důležitý bod. Nemyslete na to, co si řekne Andula, pokud si necháte ostříhat vlasy. I když je v kanceláři považovaná za „fashion guru“, toužíte-li po mikádu, nechte se ostříhat. Neřešte své okolí, řešte sebe. Protože jen ve vás je skrytý základ úspěchu pro spokojený život. Pokud nebudete věřit sama sobě, nebudete ani nikdy spokojená. Natož vaše okolí.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články