Zemřela při tragické automobilové nehodě. Předtím ale Grace Kelly dobyla Broadway

krásná Grace Kelly
Zemřela při tragické automobilové nehodě. Předtím ale Grace Kelly dobyla BroadwayZemřela při tragické automobilové nehodě. Předtím ale Grace Kelly dobyla BroadwayZemřela při tragické automobilové nehodě. Předtím ale Grace Kelly dobyla BroadwayZemřela při tragické automobilové nehodě. Předtím ale Grace Kelly dobyla Broadway+ 4 fotky+ 5 fotek

Grace Kelly byla talentovanou herečkou i tanečnicí. Její kariéru ale ukončil sňatek s monackým knížetem Rainierem III., po kterém už neměla na svoji vášeň čas. Žila by s ním jistě šťastně až do smrti, kdyby nezahynula při automobilové havárii. Svět ji ležel u nohou. Za svůj život získala Oscara i Zlatý glóbus.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 02. 2018 21:50

Grace Kelly se narodila v roce 1929 ve Philadelphii. Byla to úspěšná americká herečka a monacká kněžna. Za svoje výkony dokonce dostala Oscara. Její manželem se stal monacký kníže Rainier III. Titul tedy tím pádem připadl i jí. Její knížecí Jasnost kněžna monacká měla nezpochybnitelný herecký talent

Po kom ho však měla, zůstává záhadou. Její otec byl trojnásobný olympijský vítěz americký veslař John Brendan „Jack“ Kelly. Její matka trénovala atletiku v dívčím sboru. Ženská vedoucí pozice v tehdejší době nebyla obvyklá. V oboru byla první ženou, která měla na starost celý oddíl na Pensylvánské univerzitě. Grace Kelly pocházela z velké rodiny a měla tři sourozence. Sestru Margaret Katherine, Elizabeth Anne a Johna Brendana. Jediný, kdo se z příbuzenstva pohyboval u filmu, byl strýc George, což byl herec a režisér.

Grace byla nevídaně krásná, proto není divu, že se společně s matkou i sestrami přivydělávala jako modelka. V představení "Don’t feed the Animals" dostala svojí první hlavní roli. V období, kdy studovala vysokou školu, chodila i profesionálně tancovat. V roce 1947 promovala na Stevensově škole a sám Stevens ji do ročenky napsal: „Slečna Grace P. Kelly – slavná hvězda pódia i obrazovky“. Predikoval tedy její hvězdný úspěch.

Tentýž rok se zapsala na Americkou akademii dramatických umění v New Yorku, kde se snažila zdokonalit svůj projev, který si nahrávala na gramofon, a vyplatilo se. Následně si zahrála ve hře Otec na slavné Broadwayi. U filmu se jí také dařilo. Zazářila třeba ve westernu V pravé poledne nebo snímek Mogambo, za který získala Zlatý glóbus a Oscara, kterého získala i za film Venkovské děvče.

Známé jsou i její role ve Vraždě na objednávku nebo Okno do dvora od Hitchcocka. Brzy si ale vzala monackého knížete Rainiera III. A její kariéra tím skončila. Měla s ním dvě dcery a syna. Dne 13. září 1982 zemřela tragickou smrtí při automobilové nehodě ve věku 52 let. Rainier už se nikdy znovu neoženil.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články