Ženy, které za něco stojí, pro muže nikdy nedělají těchto pět věcí

Ženy, které za něco stojí, pro muže nikdy nedělají těchto pět věcí

Láska je mocná čarodějka – jenže někdy bychom raději, kdyby tomu tak nebylo. Ano, může se díky ní zrodit krásný vztah dvou milujících duší, jindy ale dokáže zaslepit. A její oběť se stává lehce manipulovatelnou.

Jana Jánská
Jana Jánská 06. 08. 2020 15:24

Zachovávejte si zdravý odstup a hýčkejte si svůj prostor, i když zrovna kráčíte životem ve dvou, radí psychologové. Těchto pět laskavostí byste pak podle serveru Popsugar.com vašemu muži nikdy neměla udělat.

1. Měnit svůj vzhled

Nechce s vámi jít na koncert v šatech, co máte na sobě? Odmítá vaši podobu s ofinou? Vadí mu nenalakované nehty? Poslední otázku byste měla položit vy: "Proč se mnou vlastně jsi?"

Váš partner nežije s vašimi vlasy nebo oblečením. Žije s vámi. A to, jak se projevujete navenek, je odrazem vaší duše. Včetně vzhledu. Pokud to nemůže překousnout, pak zřejmě nemůže překousnout ani to, jaká v jádru duše jste.

2. Slevit z vašich snů a vášní

Nikdo nebude litovat vašich neuskutečněných tužeb jako vy sama. Proto byste měla následovat intuici, vnitřní hlas. Táhne vás k práci na volné noze, ale partnerovi se to nelíbí z obavy o finanční nejistotu? Přesvědčte ho, že je to pro vás to nejlepší – že popojdete blíž životnímu naplnění. Partner by vás měl vždy podporovat v rozhodnutích, která vás dovedou k vašim snům.

3. Čekat na jeho svolení

Žádný extrém není zdravý. Tedy ani ten, kdy si půjdete tvrdohlavě za svým, přestože by vaše činy mohly partnerovi ublížit. Určité asertivitě se ale naučte. Jste to vy, kdo ví nejlépe, co je pro vás dobré a co špatné. Nezapomeňte na vaši základní svobodu v rozhodování.

4. Rušit plány

Překopávat diář podle toho, kdy bude mít váš partner volno, nemůže vést k dlouhodobé spokojenosti. Spíše to naznačuje, že ve vašem vztahu není něco v pořádku.

Urazí-li se váš muž, kdykoliv si zatoužíte vyrazit sama, ukazuje tím na své sobectví a možná i egoismus. Neodkládejte pro vás důležitá setkání na dobu, kdy on nebude mít čas. Nezůstávejte v pohotovosti, abyste si ho proti sobě nepoštvala. Pokud to neskousne, zřejmě je na vztah příliš sebestředný.

5. Dovolit mu měnit vás v někoho jiného

Neměňte se kvůli jinému, ale kvůli sobě. I když bude možná v prvních dnech rád, po čase začne žádat víc a víc. A  hlavně – nebude vás milovat pro to, jaká jste, ale jakou si vás "vymodeloval".

Nedovolte mu přeměnit vás v holku z plakátu v jeho pokoji. Ukažte mu, že si sama sebe vážíte a že se milujete. To jste totiž vy – žena, se kterou si tehdy začal...

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články