Ženy nudí milování už po dvanácti měsících vztahu, odhalili vědci. A jak jste na tom vy?

žena, sex, postel
Zdroj: Pixabay.com

Říká se, že to jsou muži, kdo se v posteli začne rychleji nudit – a proto pak častěji zahýbají. Neklidní by však měli být právě pánové. Nejen s ohledem na závěry studie vědců ze Southampton University.

Jana Jánská
Jana Jánská 17. 10. 2017 10:12

Experti už dříve odhalili větší sklony k milostnému podrazu u žen. Více než polovina z nich cítí "právo" na sexuální uklouznutí, pokud se tak stalo i jejich matkám, o čemž můžete číst v tomto našem článku.  Ani studie ze Southampton University nepřispívá duševnímu klidu mužských partnerů. Podle ní totiž ženy ztrácejí zájem o sex už po dvanácti měsících soužití.

Ženám libido klesalo rychleji

Vědci si pro svůj experiment přizvali 4 839 mužů a 6 669 žen mezi 16 a 74 lety. Upadající sexuální drajv s věkem přiznala obě pohlaví, ovšem byly to ženy, u nichž libido klesalo rychleji.

A to speciálně u těch, co během uplynulého roku přivedly na svět ratolest nebo měly děti mladší pěti let.

To se může dít kvůli únavě spojené se základní pečovatelskou rolí. Nebo tomu, že denní stres postihuje sexuální fungování u žen více než u mužů. Může za to zřejmě i pozornost upřená na výchovu malých dětí,“ vysvětlili autoři studie.

To se bavíme o důvodech, které mohou způsobovat brzký sexuální nezájem u žen. Obě pohlaví se pak shodla na několika dalších faktorech, které negativně ovlivňují jejich chuť na sex – jako nedostatek emoční blízkosti, nekomfort při mluvení o sexu a chabé zdraví. Méně častěji jmenovali sexuálně přenosné choroby a zkušenosti s nuceným sexem.

Menopauza za to nemůže

Nejenže u žen klesal sexuální zájem rychleji, ale i častěji. Snížené libido uvedlo 34 % dotázaných žen a pouze 15 % dotázaných mužů. Lišil se i věk, v němž obě pohlaví pociťovala nízkou chuť na sex: ženy spíše mezi 55. a 64. rokem života, muži mezi 35. a 44. rokem.

A ačkoliv by se mohlo zdát, že jedním ze „zlodějíčků“ libida u žen je menopauza, výzkumníci nezjistili přímou souvislost mezi těmito dvěma faktory.

Výzkum publikoval časopis British Medical Journal Open.

Zdroj: The Independent

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články