Zita Kabátová ,,stála za hřích“. Vždy otevřeně mluvila o svých skandálech

Zita Kabátová byla vyjímečnou herečkou
Zdroj: zdroj: archiv
Zita byla nádherná ženaUměla si užívat životaMuži ji obletovaliByla velmi talentovaná+ 1 fotka+ 2 fotky

Zita Kabátová, další ze slavných českých hereček, hrála ve více než 60 filmech. Zažila obě války, komunismus i sametovou revoluci. Jaký byl její život a proč o ní Vlasta Burian prohlašoval, že by stála za hřích?

Redaktor
Redaktor 02. 04. 2018 20:01

Pocházela z umělecké a šlechtické rodiny Kabátů a lásku k divadlu zdědila od obou rodičů. Její otec byl nadšený ochotník a matka byla sestřenicí známého herce Josefa Švába-Malostranského. Dalo se tedy předpokládat, že Zita bude také herečkou.

Byla velmi elegantní

Byla nejenom velmi nadanou herečkou, ale také nádhernou ženou. Byla milá a chodila velice elegantně oblékaná. To byl také důvod, proč si jí všimli filmoví režiséři. Poprvé se objevila ve filmu Světlo jeho očí z roku 1935. To jí zajistilo úspěch a začaly přicházet důležitější a vážnější role. Přišly filmy jako Rozkošný příběh, Lízin let do nebe nebo Madla zpívá Evropě. Během války se objevila ve dvou německých filmech, což se jí stalo tak trochu osudným. Když válka skončila, dvacet pět let se ve filmu neobjevila. Jejím posledním filmem byly Želary z roku 2003, ve kterých opět ukázala, jak nadanou herečkou byla.

Velká milovnice mužů

Kabátová milovala muže a nijak se tím netajila. V dobách své největší slávy si naplno užívala jejich přízně. Pro Českou televizi jednou uvedla, že už ani neví, kolik mužů jí postelí prošlo. Se svým soukromým životem se na rozdíl od svých kolegů a kolegyň nikdy moc netajila. Nedělalo jí moc velký problém do médií říci, s kým spala, s kým kde byla apod. Sám Vlasta Burian o ní jednou prohlásil, že za hřích by rozhodně stála.

Manželství s cizincem

Osudovým mužem se pro ni stal Jerry Král. Byl ředitel firmy Zeiss ikon, která sídlila v Indii. Společně se vzali v roce 1946 a Zita se za ním chystala odjet do Indie. To ale nevyšlo, protože nedostala vízum potřebné k vycestování. Vztah nějakou chvilku udržovali na dálku, ale po pár letech se rozvedli.

V roce 1956 se znovu vdala. Jejím manželem se stal Jiří Zavřel a ve věku 44 let se jí narodil syn Jiří. Manželství nefungovalo. Vše vyvrcholilo emigrací jejího manžela do USA. Když chtěl, aby jela se synem za ním, odmítla.

Dožila se skoro sta let, a ani ve svých posledních hodinách neztrácela humor.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články