10 jedinečných zámků Česka, které si můžete koupit, až vyhrajete v loterii

Osek u Rokycan skrývá zámeckou usedlost na prodej.
Zdroj: Sreality
Pořiďte si hrad u Chebu.Zámecká usedlost Kožlí může být vaše.Zabydlete se v Libodřicích.Je libo lovecký zámeček?+ 6 fotek+ 7 fotek

Možná se tomu budete divit, ale v nabídkách realitních kanceláří i na internetu se můžete běžně setkat s prodejem zámku. Některé budovy potřebují rekonstrukci, aby se z nich staly architektonické skvosty, jiné jsou připravené ihned k nastěhování. Vítejte na zámku!

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 31. 12. 2018 09:29

Dům, či byt? Město, nebo vesnice? Co třeba rovnou zámek! Dnes už není nic zvláštního koupit si zámeckou nemovitost. Pojďte se s námi podívat na ty nejlukrativnější kousky, které jsou v Česku na prodej. Třeba se některý ze zámků na prodej zalíbí zrovna vám a stanete se novou zámeckou paní.

Zámek v oblasti města Telč, napojen na všechny sítě včetně plynu a kanalizace. Zámek byl postaven v roce 1630 na základech staré tvrze. V první polovině 19. století bylo čelo zámku doplněno o jedno křídlo. Budova stojí v anglickém parku, jehož plocha je 1,6 hektaru. V parku je rybník. 

Původní tvrz z Veselí nad Lužnicí pochází ze 14. století a přestavěna byla v roce 1701 do současné podoby. Areál je obklopen zdí. Zámeček byl zrekonstruován, je vytápěn tepelnými čerpadly s rozvodem tepla do podlah a těles. Je zde obecní vodovod, elektřina, kanalizace do vlastní čističky odpadních vod. 

I hrad čtyři kilometry od německých hranic nedaleko Chebu je na prodej. Hrad prošel hlavní fází rekonstrukce, nové krovy, nová krytina, nová fasáda, nově postaveny vnitřní části, které byly staticky narušeny. Staňte se hradní paní a zkuste si, jaký byl život v dávných dobách.

Tvrz na tomto místě v Libodřicích byla postavena v roce 1569. Výrazně byl zámek upraven na konci 19. století, kdy byl přestavěn ve stylu secese a eklekticismu. Budova je zrekonstruována, stojí v parku obehnaném kamennou zdí a vypadá stejně jako před sto lety. Je ale vybaven všemi moderními vymoženostmi včetně podlahového topení.

Je libo barokní zámeček vč. zámeckého statku a pozemky 5 ha ve Veliké Vsi? Zámecký statek navazuje stavebně přímo na zámeček z roku 1790. Zámek se statkem tvoří zcela privátní celek uzavřený ze všech čtyř stran hospodářskými budovami a areál proto poskytuje naprosté soukromí. 

Prodej barokního zámku ze 17. století v Oseku u Rokycan. Budova zámku má dvě nadzemní podlaží, jedná se o dvoukřídlovou budovu s věží v severozápadním nároží. Devízou nemovitosti je atraktivní lokalita s krásným rovinatým pozemkem.

„Prášilský zámeček“ z roku 1751 se zahradou 1416 m2 původně patřil rodině Kinských a Schwarzenbergů, leží v samém srdci Národního parku Šumava.

Bývalou tvrz ze 14. století, přestavěnou na renesanční zámeček, později deskový statek v obci Kožlí u Čížové, v okrese Písek, můžete mít. V prostorách bývalého panského dvora se nachází bývalý renesanční zámeček Kalenických z Kalenic, slohově prostý objekt, který stojí v severní části hospodářského dvora a vyniká barokními žulovými ostěními s polokruhovitými okny a dřevěným schodištěm.

Unikátní trojkřídlý zámek v Nové Včelnici vznikl přestavbou původní gotické tvrze, která je zde poprvé výslovně doložena v roce 1454. Zámek se nachází v centru města, přitom hned za zámkem je příroda s rybníkem, lákající k procházkách. Historicky v zámku fungoval i pivovar

Lovecký zámeček nechal postavit na území panství Chodová Planá jeho majitel Jan Arnošt Berchem-Haimhausen pro odpočinek při honech v roce 1876. Rodu Berchem-Haimhausen sloužil do 40. let 20. století. V letech 2003 – 2006 byl majiteli zrekonstruovaný na nynější podobu. Je obklopen lesy. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články