Harry Potter: 4 nejšílenější fanouškovské teorie, jak to mohlo být

Harry Potter: 4 nejšílenější fanouškovské teorie, jak to mohlo být
Zdroj: Archiv

Harry Potter je asi nejpopulárnější dětskou postavou současnosti. Mladý čarodějnický učeň si získal srdce milionů dětí i dospělých. Knižní sága zdá se býti uzavřena. To by ale nebyli věrní fanoušci, aby neustále nevyvíjeli stále nové a nové teorie, jak to mohlo být doopravdy.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 16. 04. 2018 18:46

Fanouškovská teorie o Harrym Potterovi č. 1

Neville Longbottom měl na kahánku už v prvním díle: Jedna z konspiračních teorií tvrdí, že se profesor Quirrell pokoušel zabít Nevilla Longbottoma už v prvním díle. Dojít k tomu mělo údajně na první hodině létání na košťatech, kdy s nebohým Nevillem uletělo koště, které měl očarovat právě profesor Quirrell. A měl by k tomu důvod. Harry a Neville se narodili hned po sobě. Neville je tak o jeden den mladší, než Harry. Kdyby se narodil místo Harryho, byl by on vyvolený.

Fanouškovská teorie o Harrym Potterovi č. 2

Hagrid dostal Aragoga od Mloka Scamandera: V knize Hagrid vysvětluje, že obřího pavouka dostal od podivného chlapíka ve 40. letech. Prý ho vytáhl z kapsy. Kdo jiný nosí po kapsách a především ve svém kufru havěť všemožných druhů, když ne právě Mlok?

Fanouškovská teorie o Harrym Potterovi č. 3

Brumbál je vrah a má viteál: Abyste mohli vytvořit viteál, musíte někoho zabít. Viteál je předmět, do kterého schováte svou duši. Aby vás někdo zabil, musí nejdříve zničit viteál. Horkým kandidátem na viteál je Brumblův fénix. Viteál z něj prý zřejmě udělal omylem. Při souboji se svým Bratrem Abefordem zemřela jejich sestra Ariana. Dodnes se neví, ze které hůlky smrtící kletba vyšla. Brumbál si její smrt nikdy nepřestal vyčítat.

Fanouškovská teorie o Harrym Potterovi č. 4

Vše byl jen sen: Tato teorie říká, že celý kouzelnický svět vlastně neexistuje a je pouhým výplodem Harryho fantazie, když neunesl týrání svých opatrovníků a zbláznil se. Podložena je i tím, že v závěru celé ságy, v Relikviích smrti, se Harry ptá Brumbála, jestli to, co vidí, se odehrává pouze v jeho hlavě. Brumbál mu odpoví, že se to samozřejmě odehrává v jeho hlavě, ale proč by to proboha mělo znamenat, že to není realita?

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články