5 knih, které nadělit malému čtenáři pod stromeček

Krásná a zábavná knížka je pro dítě nejvhodnější dárek.
Zdroj: pxhere
Knihy jsou pro děti důležité.Jiří Martínek: Naší republice je 100 let.Čtení musí být zábava.Dr. Seuss: Jak Grinch ukradl Vánoce.+ 7 fotek+ 8 fotek

Jak často posloucháte jiné rodiče, kteří lamentují nad tím, že jejich dítka odmítají číst, ať dělají, co dělají, ale vaše starosti jsou přesně opačné? Vánoce jsou za dveřmi, v práci vám dávají zabrat a vy nemáte ani čas si vydechnout, natož přemýšlet o tom, co za knihu nadělit své ratolesti pod stromeček.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 30. 11. 2018 09:38

Nezoufejte, protože báječných knížek se vydává stále dost a alespoň jedna z těchto pěti jim udělá velikou radost.


Jeff Kinney: Deník malého poseroutky 13 – Radosti zimy

V prvním díle Greg Heffley začal s psaním deníku, protože máma chtěla, aby si zapisoval svoje „pocity“. Rodiče, jásejte, protože jestli vaše děti milují malého poseroutku, už nemusíte vůbec nic řešit, jelikož nedávno vyšel 13. díl. Gregova škola je zasypaná hromadou sněhu, celá čtvrť se proměňuje v zimní bojiště – válčí se v pevnostech, soupeří se o území. Grega a jeho nejlepšího kamaráda Rowleyho Jeffersona čeká boj o život. Jak si poradí tentokrát?

 

David Walliams: Táta za všechny prachy

Britský humor, pořádná jízda, dobrodružství a smích: to všechno v sobě dokáže skloubit nejnovější dílo londýnského komika. Život není jenom černobílý, a to ukazuje na Frankovi a jeho otci Denisovi, který se živil jako automobilový závodník, který měl všechno. Vyhrával, měl spoustu peněz, obdiv fanoušků. Po ošklivé havárii ovšem všechno ztratil a musí i se synem začít od nuly. Jenže do hry se dostává i šéf samotného podsvětí pan Velikán. Denis se ocitá ve vězení a Frank se ho musí pokusit zachránit, protože je jediný, kdo věří, že jeho táta je nevinný.


 

John Flanagan: Hraničářův učeň – Rozvaliny Gorlanu

Australský autor vyřešil nechuť svého syna ke čtení poměrně jednoduše: začal si vymýšlet příběhy z fiktivního království Araluen, kde hraničářský sbor pomáhá králi odrážet různé hrozby. Z těchto krátkých povídek se později stala kniha a nakonec celá knižní série. Hrdinou je patnáctiletý Will, který se touží stát rytířem, na kterého je ovšem moc malý a útlý. Jenže svou šikovností a hbitostí získá pozornost tajemného hraničáře Halta, ke kterému se dostane do učení a naučí se používat luk, maskovací pláštěnku a dostane i svého vlastního ponyho. A Will zjišťuje, že člověk nepotřebuje meč a velkého koně, aby byl důležitý pro své království.

 

Jiří Martínek: Naší republice je 100 let

Je rok 2018 a slavíme sto let založení naší republiky. Kniha Jiřího Martínka vás provede jejími vzestupy a pády, prohrami i vítězstvími, ukáže vám, na jakých základech naše republika stojí. Připomíná všechny důležité události, to, co bylo vybudováno, ale i to, co bylo zničeno. Dočtete se o nejrůznějších státních uspořádáních, přelomových okamžicích, prozkoumáte symboly naší země, dozvíte se o úspěších v mnoha oblastech a také o slavných Češích a Češkách – a všechno ostatní, co byste měli o své zemi znát a vědět.

 

Dr. Seuss: Jak Grinch ukradl Vánoce

Kdo by neznal nabručeného Grinche z nadčasové vánoční klasiky? Grinch je jedna z nejhorších potvor, jakou si dovedete jen představit. Srdce má tvrdé a studené jako kámen a k smrti nesnáší Vánoce a celý advent – a proto vymyslí plán, jak je ukrást. Kniha je psána ve verších, je doplněna krásnými ilustracemi a zanechá ve čtenáři sladké doznění s pravým posláním Vánoc.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články