5 nejdražších filmů, jaké kdy byly natočeny. Kolik stály tyto největší trháky?

Z těchto sum se vám protočí panenky
Zdroj: pixabay
Na vlásku je nejdražší pohádka vůbecTřetí spiderman sice vydělal, ale kritiky byl přijat vlažněTitanic byl ve své době nejdražším filmemPiráti z Karibiku ovládli žebříček+ 1 fotka+ 2 fotky

Jaký film stál nejvíce peněz? To se dá dnes odhadnout jen zhruba. Hollywoodské společnosti nejsou nijak transparentní, a tak nezbývá, než se držet oficiálních údajů pro veřejnost. Z toho nám vychází, že nejdražší Hollywoodské filmy jsou zhruba tyto. Částky jsou udávané pouze za natáčení a není do nich započítán marketing a propagace filmu. To by čísla vzrostla ještě mnohem více.

Redaktor
Redaktor 26. 06. 2018 16:55

Páté místo – Na vlásku

Na roztomilé pohádkové komedii o princezně zavřené ve věži, která má kouzelné vlasy, pracovalo studio Disney dlouhých šest let. Film spolykal 260 milionů dolarů a stal se tak nejdražším animovaným filmem historie. Na vlásku si vedlo dobře. Skvěle ho přijali diváci i kritici. Pohádka byla úspěšná. Po uvedení do kin vydělala 2x tolik.

Čtvrté místo – Spiderman 3

První a druhý díl o této komiksové postavičce zaznamenal velký úspěch a třetí díl byl rozhodnut, už když se natáčel díl druhý. Na filmu se tentokrát rozhodně nešetřilo. Spiderman 3 stál filmovou společnost 258 milionů dolarů. Velkou chybou byla změna scénáristy. Možná díky tomu nedosáhl třetí díl takového úspěchu jako filmy předešlé. Fanoušci a kritici ho označili za nejslabší díl trilogie. I tak se stal velice výdělečným. I přes velmi vlahé přijetí dokázal vydělat přes 800 milionů dolarů. I když bylo plánováno i čtvrté pokračování, kvůli vlahým reakcím se do toho filmaři raději nepouštěli.

Třetí místo – Titanic

Titanic. Nejúspěšnější a v té době také nejdražší biják na světě. Na natáčení filmu bylo také mnoho českých kaskadérů. Jeden Čech také ve filmu česky mluví. Je to ve scéně, když se pokouší Jack s Rose zachránit plačící dítě, ale jeho otec jim ho vyrve z ruky a začne na ně česky volat, co dělají, že je to jeho dítě. Film utopil 200 milionů dolarů a stal se nejdražším snímkem své doby. Při dnešní inflaci by natáčení stálo o sto milionů více. S tímto rozpočtem se stává třetím nejdražším filmem historie. Spolu s rekonstruovanou 3D verzí z roku 2012 vydělal přes 2 miliardy dolarů.

Druhé místo – Piráti z Karibiku, Na konci světa

Kdo by nemiloval Jacka Sparowa? Natáčení třetího dílu jménem Na konci světa probíhalo současně s natáčením dílu druhého. I přes rekordní náklady se stal film velmi úspěšným, ale stejně jako u Spidermana byl diváky a kritiky hodnocen jako díl nejslabší. Film o pirátech stál 300 milionů dolarů a do roku 2011 se stal nejdražším filmem historie.

První místo – Piráti z Karibiku, Na vlnách podivna

Studio Disney na svých filmech opravdu nešetří. U tohoto filmu je počítání inflace úplně zbytečné. Na vlnách podivna je suverénně nejdražší film, jaký kdy byl na světě natočen. Film stál 370 milionů dolarů. Během jednoho týdne promítání v kinech přinesl film do kapsy filmařů přes miliardu dolarů, ale i přes to není tento díl až tolik oblíbený. Ohlasy kritiků a diváků byly celkem špatné.

Zdroj:Highfive

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články