5 nejluxusnějších vězení světa. Tady byste vážně chtěli sedět

Tak tyto vězení rozhodně za trest nebudou
Zdroj: pixabay
Tak tyto vězení rozhodně za trest nebudouOpravdu se mají vězni ve vězeních tak moc špatně?Když se v těchto basách ocitnete, neuvěřite, že se jedná o lapákJe to ale dobře? Nemělo by spíš vězení trestat?+ 1 fotka

Vězení si většina lidí představuje jako drsné místo, kde se člověk skoro bojí o život. Vězením se mají trestat lidé, kteří spáchali zločin. Má být trestem. V některých zemích to tak ovšem vůbec nefunguje a do vězení tam lidi zavírají snad za odměnu. Jinak si totiž není možné vysvětlit ten luxus.

Redaktor
Redaktor 02. 06. 2018 17:42

Onomichi

Do tohoto vězení se můžete dostat jedině pod podmínkou, že je vám více než 70 let. V pokoji je měkká podlaha, stůl, televize, dřez a toaleta. Výběr je z několika jídel a pro staré kriminálníky jsou k dispozici i kroužky, například procvičování paměti apod. Je to jediné vězení, které je určeno pro staré lidi. Celé by se to dalo brát jako jeden velký luxusní domov důchodců.

 

Santa Ana

Luxusní vězení, za které vězni platí. Za rok pobytu zde zaplatíte 40 000 dolarů (okolo milionu korun). Sem jdou sedět hlavně lidé, kteří zpronevěřili peníze, protože si to můžou dovolit. Telefony a notebooky jsou povoleny. Stejně jako čerstvý denní tisk, playstation a návštěvy v kteroukoliv hodinu. Cela je klimatizovaná a má topení zabudované v podlaze. Vězni si mohou jít zaplavat do plaveckého bazénu, který mají k dispozici, nebo využít rozsáhlou posilovnu.

San Antonio

Je vězení ve státě Texas... No, vězení je tak trochu nadnesené slovo. Má vlastní bazén a alespoň třikrát do týdne se zde pořádají taneční večírky, hraje se kulečník a vězni mají na příděl i nějaký alkohol. Těžko říct, zda v tomto případě jde o nápravu trestanců.

Aranjuez

Je ženské vězení, kde mohou spolu s odsouzenkyněmi být i jejich manželé a hlavně děti. Pro děti je celé vezení přímo uspořádané. Nespočet hřišť, soukromí učitelé, kteří dětem dávají zdarma co nejlepší vzdělání, a navíc k tomu mají všichni odbornou péči psychologa.

Leoben

Rakouské vězení, kde mají vězni pokoje sice po dvou, ale s malou kuchyňkou, oddělenou toaletou a sprchou a dokonce mají všichni malý zamřížovaný balkon, kde se můžou slunit. Tělocvična, knihovna a další vymoženosti jsou samozřejmostí.

No, kdo by se nechtěl nechat dobrovolně zavřít?

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články