6 zajímavostí, které jste o starém Řecku určitě netušili. Toto nás ve škole neučí

Řecko mívalo zvyky, které nám dnes přijdou velice zvláštní
Zdroj: zdroj: pixabay
Řecko bylo známo svou nádhernou mytologiíÚchvatnou architekturouAzurovým mořemA vyspělou kulturou+ 4 fotky+ 5 fotek

Starověké Řecko mělo skvělou a vyspělou kulturu, úžasné stavby a památky, nádherné báje a pověsti, filozofii a bylo kolébkou evropské civilizace. Národ, ke kterému je dobré vzhlížet. Toto jste ale o Řecích určitě netušili….

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 24. 03. 2018 09:21

Dnešní doba totiž od té antické opravdu hodně pokročila a to, co se dřív zdálo normální, se nám dnes jeví jako něco naprosto nepřípustného.

Krása nahého těla

Řekové opěvovali krásu nahého těla a nahota v jejich dobách tabu rozhodně nebyla. Když si tedy šel člověk zacvičit do tehdejších ,,posiloven“, cvičil nahý. Stejné to bylo i v případě tehdejších olympijských her. Atleti tenkrát závodili také úplně nazí.

Penis… A úplně všude

Možná jste si už někdy všimli, že drtivá většina soch, které pochází z Řecka, má odhalené mužské přirození. Není to jen tak náhodou. Ideálem krásy byl totiž svalnatý muž s velkým hrudníkem a co možná nejmenším penisem. No jo, časy se mění.

Jablko symbolem lásky

Ve starém Řecku si lidé navzájem dávali najevo náklonnost tím, že po sobě házeli jablka. Rituál pocházel z mytologie a ukládal muži hodit po své vyvolené jablko a tím ji vlastně požádat o ruku.

U doktora

I ve starém Řecku požadovali doktoři po pacientech jejich moč. Žádné papírky do ní ale nemáčeli. Diagnózu pacienta určovali chutí a moč chutnali. Když nezabrala moč, zkoušela se chuť ušního mazu nebo zvratek. Fuj!

Řecká antikoncepce

Když žena otěhotněla a dítě si nechat nechtěla, za její otěhotnění tehdy nemohli oba, ale jen ona sama. Muž byl z obliga. Proti nechtěnému početí bylo ženám razeno, aby po pohlavním styku dělaly dřepy a kýchaly. Další z antikoncepčních metod byl med. Žena si jím před sexem měla namazat pohlavní orgány.

Pot jako RedBull

Ti nejlepší sportovci Řecka si před cvičením potírali svá těla olivovým olejem. Když se tréninkem zpotili, přikráčel sluha a pot smíchaný s olivovým olejem seškrábl z atleta do předem připravené nádobky. Lahvičky s tímto elixírem se potom prodávaly na trhu a lidé věřili, že jim dají sílu a vytrvalost. No fuj!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články