7 nejčastějších chyb při fénování

Takto své vlasy neudržíte zdravé.
Zdroj: TestingTeam.net

„Poškrabaná“ koruna krásy je největším nepřítelem ženy. Vyvarujte se nejčastějších chyb při fénování a nechte své kadeře zářit desítky let!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 01. 2018 18:45

1. Používáte špatný kartáč

„Jeden kartáč stačí,“ odvětily jste možná vaší kadeřnici, když vám nabízela jen trošku jiný. A měly jste pravdu. Stačí, ale ten velký. Díky němu bude váš účes co nejhladší. Pozor však na kovové kartáče – rozpálený kov přebírá funkce vlasové žehličky a vaši frizuru tak spíše ničí.

Ask.com

2. Začínáte vlasy vysoušet na špatném místě

Nemá smysl při vysoušení vlasů mávat fénem od kořínků ke konečkům. Proces tím nezrychlíte, zato vaše koruna krásy začne dříve chátrat. Namiřte fén ke kořínkům a nechte ho tak po většinu doby vysoušení. Konečky uschnou jako zázrakem samy!

3. Zapínáte fén, když z vlasů ještě odkapává voda

Jasně, čas jsou peníze, ale vaše pevné kadeře už vám nikdo nevrátí. Pravidelným fénováním vodou nasáklých vlasů se z nich brzy stanou rozšklebené provázky. Se svým vysoušecím rituálem proto začínejte, až kadeře zpola uschnou.

4. Rozpalujete svého pomocníka doběla

Ještě jednou si to ujasněme: nejvyšší teplota pro drsné a husté vlasy, nejnižší pro slabé a křehké. A tlačítko „cool“? Pokud pro vás byla jeho funkce dosud záhadou, a proto jste ho ignorovali, měli byste se s nadsázkou stydět. Díky němu se totiž vlasová pokožka zacelí a účes déle vydrží.

Click-n-curl.com

5. Používáte špatný vysoušeč

Tvorbu uměleckého díla na hlavě můžete uspíšit již správným výběrem fénu v obchodě. Záleží nejen na počtu stupňů teploty, ale i druhu tepla, který využívají.

Nejšetrnější volbou jsou keramické fény. Ty vyzařují infračervené teplo, jež neničí kadeře.

Milovnice rovných a hladkých vlasů by měly sáhnout po keramickém vysoušeči. Infračervené teplo a negativní ionty dodají vlasům lesk a zamezí jejich vlnění.

A v ranním závodu s časem vyhrajete s iontovým fénem. Kadeře vysuší nejrychleji a s ohledem na jejich křehkost.

6. Nástavce považujete za zbytečnost

Výrobci počítají s tím, že tu a tam každá žena zaspí a potřebuje svou frizuru rychle dostat do formy. Proto vybavují vysoušeče nástavci, které udržují bezpečnou vzdálenost mezi fénem a vlasy. A přiznejme si – ve spěchu si jen málokdo fénuje vlasy z třiceticentimetrové vzdálenosti.

HuffingtonPost.com

7. Zapomínáte na ochranné prostředky

Je otázkou, jestli a jak účinkují přípravky z drogerie. Kadeřnice se ale v kvalitě vlasových produktů vyznají lépe než kdo jiný. Nechte si od ní doporučit přípravek šitý na míru vašim kadeřím. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články