81. narozeniny dnes slaví jedinečný herec Dustin Hoffman, který se zapsal do diváckých srdcí filmem Rain Man

Dustin Hoffman je ve skvělé kondici.
Zdroj: archiv
Dustin Hoffman a jeho OscarDustin si zahrál role různého charakteru a se všemi se popasoval dokonaleHoffman byl na sebe opravu přísný, aby dosáhl úspěchuHollywoodská hvězda neunikla aféře sexuálního obtěžování+ 1 fotka+ 2 fotky

Americký herec a producent židovského původu získal dva Oscary pro nejlepšího herce v hlavní roli za snímky Kramerová versus Kramer a Rain Man, sedmkrát byl na něj nominován.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 09. 08. 2018 11:00

Dustin Lee Hoffman se narodil 8. srpna 1937 v Los Angeles. Studoval klasickou a jazzovou hudbu, jelikož se chtěl stát klavírním virtuosem. Brzy však přehodnotil své ambice a rozhodl se pro herectví. Z Los Angeles se vydal do New Yorku. Až na pátý pokus byl přijat Lee Strasbergem do slavného hereckého učiliště Actors Studia. 

Debutoval v roce 1967 komedií ABSOLVENT, kde hrál citově nezkušeného studenta Benjamina Braddocka.  Za tuto roli byl nominován na Oscara. Prvního Oscara získal však Hoffman roku 1979 za snímek Kramerová versus Kramer. Za hlavní hereckou roli byl ale nominován také za Vrtěti psem a Tootsie.

Dustin Hoffman má pověst herce, se kterým se nespolupracuje snadno, s režiséry často vede dlouhé diskuse. Také má nálepku perfekcionisty. Na své role se pečlivě připravuje. Když měl hrát roli ošuntělého umírajícího podvodníka ve filmu Půlnoční kovboj, nosil v botách kamení, aby se lépe sžil s rolí.

Rolí, kterou si však získal srdce diváků je bezpochyby Rain Man — americké drama z roku 1988 režírované Barrym Levinsonem. Film získal čtyři Oscary za nejlepší film, režii, scénář a pro nejlepšího herce v hlavní roli, kterou ztvárnil právě Dustin Hoffman. Filmu jistě prospěla i druhá hlavní role, kterou dokonale ztvárnil Tom Cruise.

Loni se však ani on nevyhnul aféře kolem sexuálního obtěžování a vulgárního chování mocných režisérů, producentů a herců. Herečka Kathryn Rossetterová tvrdí, že ji Hoffman osahával a ponižoval v době, kdy spolu v roce 1984 vystupovali v divadelní inscenaci Smrt obchodního cestujícího.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články