Američanka maluje pacientkám s rakovinou koruny z henny. Peníze za to nechce

Sarah Walters poskytuje své služby zdarma po zkušenosti s nemocí v rodině.
Zdroj: Boredpanda.com
Američanka maluje pacientkám s rakovinou koruny z henny. Peníze za to nechceAmeričanka maluje pacientkám s rakovinou koruny z henny. Peníze za to nechceAmeričanka maluje pacientkám s rakovinou koruny z henny. Peníze za to nechceAmeričanka maluje pacientkám s rakovinou koruny z henny. Peníze za to nechce+ 7 fotek+ 8 fotek

Jak náročný může být boj s rakovinou, si nelze bez zkušenosti představit. Stejně tak vnitřní vyrovnání se ztrátou vlasů. Ty jsou jedním z nejvýraznějších nositelů ženskosti. Sarah Walters nevyrábí paruky ani nenastřeluje vlasy. Vrací pacientkám sebedůvěru tetováním v podobě koruny.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 04. 2017 11:38

A to zdarma.

Tato šlechetná žena pracuje s hennou od roku 2008. O čtyři roky později si otevřela tetovací studio. Uplynulo ale jen pár měsíců... a poselství její umělecké práce se rapidně změnilo.

„Moje maminka mi řekla o své přítelkyni, která bojovala s rakovinou a ztratila vlasy. Prý jestli bych jí nenamalovala korunu,“ řekla deníku ABC News.

Toto nezvyklé přání změnilo její život navždy.

Žena s „korunou“ vytetovanou na hlavě se stala nejen poznávací značkou washingtonské tatérky, ale i symbolem naděje.

Boredpanda.com

„Nabydete pocitu, že si nemusíte pořád zakrývat hlavu… je to jako si vzít opravdu luxusní klobouk,“ prozradila Yvonne Stevens z Olympie.

Pacientka bojující s rakovinou prsu jela do studia ve městě Bothell skoro dvě hodiny, aby odešla s nádhernou květinovou ozdobou. „Více než cokoliv jiného je to překrásný způsob, jak čelit tomu, čemu musíte,“ dodala.

Celý proces popisuje tatérka jako velice intimní. „Dotýkám se jejich hlavy a zároveň si spolu povídáme, takže je to ozdravné a prospěšné.“

Pracuje se všemi typy pacientů. Nejčastěji ale přichází do kontaktu s ženami s rakovinou prsu.

O každou z nich pečuje zhruba 90 minut. Tetovací barvu připravuje z henny, kterou ředí přírodními ingrediencemi: vodou, cukrem a levandulovým esenciálním olejem. Díky tomu je tetování pro pacientky také „aromaterapií, protože je příjemné a hezky voní“.

Bothell-reporter.com

Motiv na hlavě vydrží zákaznicím několik týdnů a postupně vybledne. To ale není důvod, proč své služby nabízí umělkyně lidem po chemoterapii zdarma. Rozhodnutí plyne z osobní zkušenosti v rodině.

„Můj nevlastní otec měl rakovinu v roce 2004 a bylo to traumatizující období. Nezapomenu na finanční dopad, který to mělo na mou rodinu. Nechci, aby koruna z henny byla něčím nedostupným pro většinu lidí,“ vysvětlila.

Z celého procesu benefitují nejen pacientky, ale i umělkyně sama.

„Projevují tolik kuráže a síly v boji s touto nemocí. Vždycky mě to inspiruje a pokaždé mě to něco naučí,“ shrnula své zkušenosti Walters.

Podívejte se na ukázku její práce v galerii.

Zdroj: ABC News

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články