Běžný den generace Z: Proč se bez smartphonu neobejde?

Kdo nemá nejnovější smartphone, není zajímavý.
Zdroj: Huawei
Generace Z se svým smartphonem doslova žije.Na chytrých telefonech můžete sledovat filmy a seriály klidně celý den.Fotky, online vysílání, točení videí - to je to, co mládež bavíKdo nemá nejnovější smartphone, není zajímavý.+ 1 fotka+ 2 fotky

Mladí lidé, narození po roce 1994 a s oblibou označovaní jako generace Z, využívají technologie mnohem snadněji než jakákoliv generace před nimi. Nejnovější aplikace, vychytávky a služby jsou součástí jejich každodenního života. Jestli něco definuje jejich život, tak je to smartphone.

Petra Járková
Petra Járková 14. 02. 2019 08:00

Pro generaci Z není smartphone jen prostředkem ke komunikaci s přáteli a rodinou. Pro ně je to doslova přenosný počítač, fotoaparát, videokamera, televize a v neposlední řadě i herní konzole. Naplnit pak očekávání takto náročných uživatelů nemusí být vůbec jednoduché.

Oblíbený seriál? Klidně celý den

Smartphone je zdrojem nekonečné zábavy kdykoliv a kdekoliv. Sledování i těch nejdelších filmů nebo několika televizních seriálů po sobě nebylo nikdy tak snadné. Generace Z dnes netráví hodiny času před televizními obrazovkami, ale užívá si produkci filmového průmyslu přímo na svých smartphonech. Není divu, že baterie v jejich přístrojích musí být silná a odolná.

Paříš, pařím, paříme

Teď není řeč o holdování alkoholu, ale o hraní her. Na svém smartphonu si zahrají občas hru i starší ročníky, ale nároky mladých lidí na nejnovější hry se významně liší. Oni chtějí hrát ty nejvyspělejší strategie nebo střílečky bez jakéhokoliv zpomalení či zhoršení grafiky. Není divu, že sami pak sáhnou při výběru smartphonu po přístroji, který třeba disponuje GPU Turbo. Díky kterému dosáhnou naprosté plynulosti při hraní her a vysoké úspory energie.

Efektivní odemykání obrazovky

Říká se, že prý mladá generace neodtrhne oči od smartphonu. Když používáte telefon víc než stokrát denně, potřebujete efektivní odemykání obrazovky. Nesmí dojít k žádnému zpoždění. Například Huawei je znám superrychlou a účinnou čtečkou otisku prstů ve svých telefonech.  Taková ochrana nejenže nebrání provozu telefonu, ale také zvyšuje komfort při jeho využívání.  Smartphony dnes už mají i odemykání pomocí rozpoznání obličeje. Tato funkce funguje i při slabém osvětlení a může být použita nezávisle na odemykání pomocí otisku prstů. To se zvláště hodí v zimě, protože není potřeba sundávat rukavice.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články