Bohemian Rhapsody: Zajímavosti o skupině Queen, které jste jistě nevěděli

Jejich show byla na svou dobu velkolepá.
Zdroj: Cinemart.cz
Rodiče Freddieho Mercuryho byli na syna pyšní.Freddie Mercury byl Pan zpěvák.Kapela Queen zažila snad všechno.Freddie miloval muže i ženy.+ 6 fotek+ 7 fotek

Také jste milovníky nového hudebního filmu o skupině Queen a už jste na něm byli v kině minimálně třikrát? Pak si jistě myslíte, že ho dokonale znáte, ale není tomu tak. Co ještě nevíte o legendách hudebního nebe?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 22. 11. 2018 07:02

Freddie Mercury se narodil jako Farrokh Bulsara na Zanzibaru. Jméno Freddie přijal na anglické internátní škole St. Peter’s v Indii, kterou navštěvoval, než se jeho rodina přestěhovala do Anglie.

Freddie se ve škole stal šampionem ve stolním tenise.

Freddie kdysi pracoval na částečný úvazek jako bagážista na letišti Heathrow Airport.

V době, kdy Queen zatím čekali na svůj úspěch, Brian May učil matematiku a přírodní vědy ve škole v centru Londýna.

Jedním z charakteristických znaků hudby skupiny Queen byla neobvyklá délka některých jejich písní – například „Innuendo“ a samo sebou „Bohemian Rhapsody“: obě trvají téměř šest minut.

Freddie měl v horní čelisti o čtyři zuby navíc, což zapříčinilo, že mu přední zuby znatelně vyčnívaly. Nikdy ale neuvažoval, že by si chrup nechal opravit, protože věřil, že to dodává jeho hlasu zvláštní zvuk – legendární čtyřoktávový rozsah.

„Bohemian Rhapsody“ je jediným singlem, který ve Velké Británii dosáhl první příčky ve čtyřech letech – a to v roce 1975, 1976, 1991 a 1992.

I když slova „Killer Queen“ zmiňují Moët & Chandon, Freddieho oblíbené šampaňské bylo Louis Roederer Cristal. Dalším oblíbeným pitím byla vodka Stolichnaya a čaj Earl Grey – s mlékem a dvěma cukry. Oblíbeným koktejlem ze šampaňského byl Bellini (Cristal a broskvová šťáva).

Freddie nikdy nepotřeboval důvod pro party. Na jednu oslavu nechal připravit dort ve tvaru švýcarského bytového domu, ve kterém si koupil byt – i se všemi věžičkami.

Na světové turné v roce 1975 a 1976 měli Brian a Freddie kostýmy od legendární britské módní návrhářky Zandry Rhodes.

Freddie byl druhým na seznamu MTV 22 nejlepších zpěváků za posledních 25 let – porazila ho Mariah Carey.

V roce 2016 se zvláštní tým věnoval studiu porozumění jedinečnosti Freddieho hlasu. Rakouští, čeští a švédští badatelé studovali archivní záznamy a zjistili, že zpěvákův hlas má svižnější vibrato a subharmonii, zejména ve srovnání s operními pěvci.

Přestože nevěřil v astrologii, navrhl Freddie znak Queen složený z astrologických znamení čtyř členů: dva Lvi, jeden Rak a jedna Panna.

Freddie miloval kočky a několik jich vlastnil – některé exotické dlouhosrsté byly dárky od přátel a jiné byly zachráněné z útulků. Jedna z jeho koček, Delilah, byla inspirací pro stejnojmennou píseň.

Freddie byl velkým fanouškem španělské sopránové operní pěvkyně Montserrat Caballé. V roce 1987 společně nahráli album „Barcelona“ a hit se stejným názvem. Ačkoliv se toho Freddie nedožil, „Barcelona“ byla úvodní písní na olympijských hrách v roce 1992 a stala se nejznámější olympijskou písní všech dob.

Queen neměli v plánu vydat single „Another One Bites the Dust“, dokud je nepřesvědčil Michael Jackson. Píseň se stala nejúspěšnějším americkým singlem jejich kariéry.

Na památku jeho nedožitých 70. narozenin v září 2016 byl po Freddiem pojmenován asteroid. Mezinárodní astronomická unie označila asteroid 17473 jako Freddiemercury. Asteroid byl objeven v roce 1991, v témže roce, kdy Freddie zemřel. Asteroid krouží kolem Slunce na dráze mezi Marsem a Jupiterem. Když byla tato zpráva zveřejněna, prohlásil Brian May, že asteroid 17473 Freddiemercury je „jen světelnou tečkou, ale je to velmi zvláštní světelná tečka“.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články