Bojíte se bouřky? Poradíme vám, jak se při ní chovat a co nikdyi nedělat

Bouřka umí být velice nebezpečná
Zdroj: pixabay
Bouřka umí být opravdu neuvěřitelnáPři bouřce nikdy nestůjte blízko vody. Voda je velkým vodičemBouřka může být velkou podívanou, ale není dobré stát u oknaKaždý rok zasáhne blesk minimálně jednoho člověka+ 1 fotka

Málokdy si připouštíme obrovskou sílu, kterou matka příroda oplývá. Při bouřce se o ní můžeme sami přesvědčit. Bát se bouřky je opravdu rozumné. Umí totiž ničit a také zabíjet. Bouřka umí ublížit ještě dřív, než přijde. Změna tlaku a elektrického napětí v atmosféře škodí zejména lidem s nemocným srdcem, epileptikům a lidem s vysokým tlakem.

Redaktor
Redaktor 14. 05. 2018 17:54

Kam se ukrýt?

Každý rok dle statistik zasáhne bleskminimálně jednoho člověka. Při bouřce se rozhodně nepotulujte u vod a rybníků a na otevřeném prostranstvím. Když už v takovýchto místech jste, urychleně najděte jakoukoliv prohlubeň. Důležité je, dostat se daleko od vody. Schovat se můžete do aut, autobusů, vlaků a domů. 

Pod strom se neschovávejte

Ani si nesnažte lehnout na zem. Schovat se pod strom? To si rovnou o ránu bleskem říkáte. Nepomůže ani když se zdržujete na okraji lesa. Jestliže se během bouřky zdržujete na hřebenech hor, slezte do údolí. Nespoléhejte na holínky ani pláštěnky. Blesk do vás může uhodit i tak.

Doma jste v bezpečí, ale nestůjte u okna

Pzorování úchvatné bouřky láká kde koho. Stání u oken je ale také rizikové. Blesk se může od země odrazit a svůj cíl si najde ve vás. Uvnitř domu nepoužívejte žádné elektrické spotřebiče. Nemyjte si ruce a ani se nesprchujte. Voda je velkým vodičem. Neměli bychom ani telefonovat nebo pracovat na počítači.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články