Bolí vás zub? Tyto babské rady vám okamžitě uleví

Zuby umí opravdu pekelně bolet
Zdroj: zdroj: pixabay

Říká se, že nic nebolí tak moc, jako právě bolest zubů. Nikdo asi nevydrží trpět dlouho, takže když nás zub ,,chytne,“ většinou na nic nečekáme a letíme okamžitě k zubaři. Co když ale není na zubaře čas? Nebo má doktor zrovna plno a zubní pohotovost je daleko?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 28. 03. 2018 15:14

Je-li bolest opravdu nesnesitelná, neváhejte sáhnout po prášcích. Nebo sednout do auta a mazat na pohotovost, ať je daleko, jak chce. Pokud zub jen pobolívává, a zatím to s ním ještě jde, zkuste babské rady.

Hřebíček je zázrak

Hřebíček je na bolest zubů znám už po generace. A to, že pomáhá, je u něj dokonce dokázáno i vědecky. Obsahuje totiž eugenol, který působí jako anestetikum. Kousat hřebíček se moc nevyplácí. Lepší je hřebíčkový olej. Po pár minutách by se měla dostavit úleva.

Ledový obklad

Klasika, která je nám všem známa. Vezměte si led a zabalte ho do suché látky, kterou opatrně přiložte na bolavé místo. Postupně chlaďte asi 15 minut. Chlad tiší a umrtvuje bolest.

Černý čaj

Na nateklé a podrážděné dásně je skvělý černý čaj. Stačí namočit šátek a přiložit na tvář.

Máta a vanilka na bolavý zub

Kousek vaty namočte v mátovém či vanilkovém extraktu a přiložte na postižené místo. Za pět minut se dostaví úleva.

Pomůže i tea tree oil

Stačí dvě kapky na prst a rozetřít na bolavém místě. Pozor, je velice aromatický. Jestli vám jeho aroma moc vadí, stačí nakapat cca 5 kapek do sklenice s čistou vodou a hodinu ústa proplachujte.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články