Byl technikem The Doors a sestavoval skříně Georgi Lucasovi: Stačilo málo a Harrison Ford by v Hvězdných válkách vůbec nehrál

Harrison Ford byl vždycky fešák.
Zdroj: csfd.cz, Profimedia.cz
Harrison Ford v Hvězdných válkách.Ženy ho milovaly......a stále milují.Hlavně jako Indiana Jonese.+ 1 fotka+ 2 fotky

Říká se, že muži to mají daleko jednodušší než ženy, jelikož čím jsou starší, tím jsou hezčí. U amerického herce Harrisona Forda tohle platí dvojnásob. Miláčkem davů, a hlavně ženského pokolení, zůstal dodnes. Zřejmě v něm pořád vidí Indiana Jonese nebo pilota Hana Sola z Hvězdných válek, přitom slaví už 76. narozeniny. Málokdo ví, že stačilo málo a slavným hercem vůbec nebyl.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 13. 07. 2018 14:55

Charismatického herce můžeme na telvizních obrazovkách vídat už pěknou řádku let. Herecké geny měl v rodině, jelikož jeho matka byla herečkou, byť rozhlasovou. V rodném státě Illinois dokončil střední školu, kde si ho dívky, jak on sám říká, příliš nevšímaly. Aby je více zaujal, na univerzitě Ripon College ve Wisconsinu si jako vedlejší předmět zapsal drama a vyplatilo se. Ze školy ho sice vyhodili poté, co propadl z filozofie, ale hercem se stal stejně.

V roce 1964 se přistěhoval do Californie, kde dostával především malé role. Dokonce si při nich přivydělával jako technik rockové kapely The Doors. Ford byl poměrně zručný, takže mu peníze vydělávala i tesařina. Zlom nastal, když byl obsazen do filmu tehdy ještě neznámého George Lucase Americké graffiti, který se následně dočkal pěti nominací na Oscara.

Ironií osudu bylo, že právě George Lucas poprosil Forda, ať mu sestaví pár skříní. Nechal ho ale přitom číst scénáře, podle kterých vybíral herce do prvního dílu Hvězdých válek. Steven Spielberg, který byl přítomen, následně Forda obsadil do role Hana Sola. Zahrál si v několika dílech. Další velkou příležitostí pro něj byla série filmů o Indiana Jonesovi, dále pak Vysoká hra patriotů, K-19: Stroj na smrt nebo Blade Runner 2049.

V osobním životě se mu daří asi jako každému fešnému herci. Ženatý byl třikrát. Jeho první ženou byla Mary Marquardt, druhou Melissa Mathison a třetí a poslední je Calista Flockhart. Dohromady má Ford pět dětí. 


 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články