Carrie Fisher by dnes oslavila 62. narozeniny: V srdcích fanoušků princezna Leia zůstane navždy

Krásná a odvážná princezna Leia.
Zdroj: profimedia.cz
Prorazila a zviditelnila se díky sáze „Star Wars“.Ikonická scéna ve zlatých bikinách se nedá zapomenout.Manželství s Paulem Simonem nemělo dlouhého trvání.Otec rodinu opustil kvůli krásné Elizabeth Taylor.+ 2 fotky+ 3 fotky

Možná si ji pamatujete jako rozhodnou princeznu, která je ochotna udělat cokoliv, aby zabránila padouchům vyhrát, možná si lépe vybavujete ikonickou scénu se zlatými bikinami. Ať už je to jakkoliv, Carrie Fisher se do paměti vryla všem lidem, kteří shlédli původní trilogii z 80. let.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 17. 10. 2018 23:38

Carrie Frances Fisher se narodila 21. října 1956 v Beverly Hills, Kalifornii, USA. Je dcerou herečky Debbie Reynolds a zpěváka s židovským původem Eddieho Fishera, který se od rodiny odstěhoval, když byla Carrie pouze tříleté batole, aby mohl být s Elizabeth Taylor.

První natáčení absolvovala v roce 1975 ve filmu Šampón. Prorazila a zviditelnila se ale díky sáze „Star Wars“, kde byla obsazena do role princezny Leii Organy v prvním díle Nová naděje (film s živým orchestrem byl jako koncert k vidění v pražské O2 aréně toto pondělí, 15. října). Díky této trilogii se nesmazatelně zapsala do dějin kinematografie. Poté se věnovala méně komerčním filmům. V roce 2015 již opět byla k vidění v pokračování Star Wars, a to ve filmu Síla se probouzí, a o dva roky později v díle Poslední z Jediů.

Byla vdaná jednou, za Paula Simona, ale jejich manželství bylo problematické a krátké. Carrie Fisher si dokonce vypěstovala vřelý vztah k alkoholu a drogám. Má jednu dceru, a to s Bryanem Lourdem, který ji opustil po zjištění, že je bisexuál.

Zemřela 27. prosince 2016 na následky srdečního infarktu. Její matka Debbie Reynolds zemřela den poté.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články