Časy se mění, aneb co očekávat od dobré manželky v době padesátých let?

Móda 50, let je stále živá i dnes
Zdroj: zdroj: pixabay
Styl padesátých let se používá ještě dnesŽeny tenkrát nosily krásné účesyŽeny měly stylŽeny měly styl+ 1 fotka+ 2 fotky

Myslíte si, že jste dobrá manželka a matka? Dnes možná ano, ale kdybyste se vrátila v čase do retro padesátek, nejpravděpodobněji byste stála za starou bačkoru. Co se od žen tenkrát očekávalo a jak moc se časy změnily?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 29. 03. 2018 20:40

Teplá véča

Spousta žen v domácnosti vaří jen na oběd a večeři si vezme studenou, a každý, kdo co chce. A když už k večeři něco teplého je, nemá sebemenší problém si to sám nandat. Má přece ručičky. V padesátých letech to takto moc nefungovalo. Teplá a lahodná večeře musela být na stole den co den, a neexistovalo, aby si ji muž nandal sám. To musela žena. Je to živitel rodiny, tak se o něj přece musí dostatečně postarat.

Přivítejte ho s otevřenou náručí

V padesátých letech doba nebyla nejpřívětivější, a tak je jasné, že alespoň doma muži očekávali nějakou pozitivnější atmosféru. Když přišel muž domů z práce, nechtěl poslouchat vaše problémy. Chtěl se svěřit s jeho vlastními. Jeho žena tu byla od toho, aby ho naslouchala a rozuměla mu. Témata, o kterých mluví on, jsou důležitější než ta vaše.

Domov jako oáza klidu

Vytvořte domov, který se bude na první pohled jevit jako ráj a oáza klidu. Všechno musí mít své místo a na zemi nesmí být ani smítko prachu. Vše musí být dokonalé.

Starejte se o něj

Každý muž je rád obletovaný. Když si váže kravatu, přispěchejte mu na pomoc. Vyčistěte mu jeho černé lakýrky, aby byly jako zrcadlo, vyžehlete sako atp. Starejte se také sama o sebe. Žádný muž vedle sebe nechce mít šmudlu.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články