Česká technologická firma Clever Monitor globálně roste. Ve spolupráci s finanční skupinou Starteepo začíná vydávat dluhopisy

František Bostl
Zdroj: Clever Monitor
František BostlFrantišek BostlFrantišek BostlBondyo+ 1 fotka

Tuzemskou dravou softwarovou společnost Clever Monitor čeká mnoho novinek. Jednou z nejvýraznějších je emise jejích dluhopisů, probíhající ve spolupráci s finanční skupinu Starteepo. Dluhopisy Clever Monitoru jsou umístěny jako jedny z prvních na novém dluhopisovém portálu Bondyo.cz. Ten je zaměřen pouze na prověřené emise s platným prospektem od České národní banky. Investoři zde mohou bez poplatků a online získat firemní dluhopisy již od 100 tisíc českých korun.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 02. 2019 18:00

Veřejná nabídka dluhopisů Clever Monitoru odstartovala 30. ledna. „Clever Monitor je další českou technologickou firmou, která kráčí v globálních šlépějích úspěšných společností, jako jsou Avast či Y Soft. Jsme rádi, že jsme jí dokázali zajistit vhodné financování a tuzemským investorům zároveň dali i možnost participovat na jejím kontinuálním růstu,“ uvedl k emisi dluhopisů František Bostl, ředitel skupiny Starteepo, která za posledních 12 měsíců zprostředkovala firmám skrze emisi akcií či dluhopisů téměř 1 miliardu korun, a patří tak mezi největší a nejzkušenější poskytovatele nebankovního financování v ČR.

Clever Monitor tak bude financován novou veřejnou emisí dluhopisů, jejíž prospekt schválila Česká národní banka. Softwarová společnost chce získat od investorů až 100 milionů českých korun. Výměnou za to jim nabízí roční zhodnocení až 8,25 procenta, které bude vyplácet po dobu splatnosti až 5 let. Vydávání dluhopisů bude možné během celého roku 2019. „Vlastní financování plánujeme dle potřeby naší expanze a rozvoje nových produktů. Emisi jsme s našimi poradci připravili tak, abychom ji byli schopni splatit v případě vstupu strategického investora či přebytku hotovosti již po 2 letech,“ uvedl spoluzakladatel Clever Monitoru Lukáš Hakoš.

Technologická společnost Clever Monitor byla založena v roce 2011, což je v tomto rychle rostoucím a neustále se měnícím segmentu poměrně dlouhá doba. Vyvíjí software pro marketingovou automatizaci Clever AIM, který umožňuje středním a velkým společnostem aktivně komunikovat se svými stávajícími zákazníky a automatizovat široké spektrum marketingových aktivit. V současnosti se stala jedním z nejsilnějších hráčů na tuzemském trhu v oblasti automatizačních marketingových platforem a její růst pokračuje. Úspěšně expanduje i do zahraničí a připravuje nové produkty. „Pohybujeme se ve velmi dynamickém odvětví, ve kterém chceme být připraveni i na případný vstup zahraničních fondů. Co určitě zvažujeme, je v určité fázi vstup na pražskou burzu. Flexibilita v otázce financování je tak pro nás klíčová. I proto jsme rádi za spolupráci se Starteepo – zkušený partner se nám bude více než hodit,“ dodal ještě ke spolupráci Hakoš.

Související články

Další články