Chcete mít klidné spaní? Tyto věci před ulehnutím rozhodně nedělejte

Vztahovačnost vám dokáže opepřit život
Zdroj: pixabay

Budíte se každou noc a ráno jste nevyspalí? Nebo se sice vyspíte, ale vstáváte kompletně rozlámaní? Abyste měli klidný a vyrovnaný spánek, stačí toto nedělat.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 16. 05. 2018 18:31

Plný žaludek ruší spaní

Večeře by měla být vydatná a hlavně lehká. Rozhodně si tedy nedávejte před spaním kachnu se sedmi knedlíky. Když tak učiníte, nemůžete se divit, že si potom připadáte jako březí vlk. Tělo si má během spánku odpočinout a ne se zaměstnávat těžkým trávením syté večeře.

Pravidelný režim

Když pracujete na směny a služby máte rozvržené na noční, denní a odpolední, spánek se vám rozhodí. Je dokázáno, že třísměnný provoz má velice špatný vliv na psychiku člověka a jeho spánkovou hygienu. V takové práci se tedy nedoporučuje zůstat na celý život. Raději se poohlédněte po něčem jiném, jinak si spánek rozhodíte úplně.

Rušivé elementy

Zakažte si před spaním používání mobilu. On ten Facebook bez vás chvilku vydrží. Mobil a sociální sítě nás neustále nutí se k nim vracet, a tím oddalují náš klidný spánek. Za chvilku se z toho stane rutina, bez které už nebudeme moci usnout.

Hluk

Jestli vás ruší tikání budíku, vyhoďte ho. Dejte pryč vše, co vás může od spaní rozptylovat. Bydlíte-li ve městě, zkuste špunty do uší.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články