Co by udělaly celebrity s milionem? Kubišová by ho dala pejskům, Morávková schovala na horší časy a Noha by si užíval

Leoš Noha by si prostě užíval, dokud by byl
Zdroj: Facebook.com
Tenista Tomáš Rosol by spořil dětemNikoho nepřekvapí, že Marta Kubišová by svůj milion dala na pomoc opuštěným pejskůmKrásná herečka Dana Morávková by ho schovala na horší časyLeoš Noha by si prostě užíval, dokud by byl+ 1 fotka+ 2 fotky

Na otázku „Jaký sen byste si splnili v případě milionové výhry ve Sportce?“ odpověděla každá z dotazovaných celebrit jinak. Někdo by ho dal na charitu, jiný by spořil, jedno je ale jisté, všichni by z něj měli radost.

Petra Járková
Petra Járková 17. 12. 2018 15:35

Touha vyhrát

Lidé v Česku ze všeho nejvíce touží po výhře v loterii (47 %), vlastním bydlení (41 %), luxusní dovolené (35 %) a koupi nového vozu (22 %). Jak ale vyplývá z nejnovějšího průzkumu společnosti Sazka, každý druhý Čech je přesvědčen, že se mu jeho přání nikdy nesplní.

Celebrity a milion

Můžeme o tom alespoň snít, proto nás zajímalo, co za přání by si splnily české celebrity, kdyby vyhrály milion. Nikoho asi nepřekvapí, že zpěvačka Marta Kubišová (76 let) by peníze věnovala na psí útulky. Herec Leoš Noha (50 let) prozradil, že by nadále ve svém životě dělal už pouze to, co ho baví a naplňuje. Tenista Lukáš Rosol (33 let) by si za výhru rozhodně nic nekoupil a peníze by spořil svým dětem. A nakonec herečka Dana Morávková (47 let) by vyhrané peníze uložila na horší časy a nadále by pokračovala ve své práci a v tom, co ji baví.

Sen se nikdy neuskuteční

V české společnosti panuje skepse ohledně toho, zda se mohou lidem jejich přání skutečně vyplnit. Více jak polovina Čechů si myslí, že se jejich sen nikdy nestane skutečností. Přibližně třetina doufá, že by se jim mohl splnit ve vzdálené budoucnosti a pouze 16 % je přesvědčeno, že toho dosáhnou už v roce 2019.

Bez peněz, bez možností

Téměř 40 % respondentů v průzkumu sdělilo, že si své sny neplní vůbec. Důvodem jsou chybějící prostředky. „Češi ze všeho nejvíc touží po výhře v loterii, respektive penězích, které jim umožní splnit si jejich další přání. Srovnáme-li skutečné chování nových loterních milionářů s reálnými tužbami, jsou stejná,“ prozrazuje Václav Friedmann, ředitel komunikace společnosti Sazka. Až 60 % nových milionářů se stěhuje do lepšího bydlení, 30 % výherců si koupí nové auto a poprvé na zahraniční dovolenou vyrazí 26 % výherců.

Lidé chtějí vyhrát pět miliónů 

Češi mají zároveň poměrně přesnou představu o tom, kolik peněz by k dosažení svých snů potřebovali. Pro 42 % by to bylo alespoň 5 milionů korun, 30 % by pak stačil i 1 milion. Celkem 9 % Čechů uvedlo, že svá přání by si mohli splnit za částku nejméně 20 milionů. „Ženy jsou skromnější než muži, odhadují cenu svých přání nejčastěji na 5 milionů, téměř 40 % žen by si vystačilo pouze s milionem korun. Naproti tomu až 12 % mužů by ke své plné spokojenosti potřebovalo víc než 20 milionů,“ dodává tiskový mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články