Čtenářův ráj: Audioknižní čtvrtek opět hlásí spoustu novinek

Kdo by neznal herce Tomáše Holého a jeho tragický osud
Zdroj: Audiotéka.cz
Bratrstvo křišťálu od Vondrušky vás dostaneMilovníci Coelho by si neměli nechat ujít knihu HipíkHitem je i audiokniha JezeroKdo by neznal herce Tomáše Holého a jeho tragický osud+ 6 fotek+ 7 fotek

Do Velkého audioknižního čtvrtku, který se letos koná právě dnes, se zapojilo 6 vydavatelství, díky kterým si příznivci mluveného slova mohou užít audioknižní žně z pohodlí domovů nebo na cestách, aniž by navštěvovali knihkupectví.

Petra Járková
Petra Járková 01. 11. 2018 11:34

Co potěší děti i dospělé? 

Pro děti i dospělé přichází s Velkým audioknižním čtvrtkem Mladý miliardář z pera populárního britského baviče Davida Walliamse, jehož knihy již tradičně načítá Jiří Lábus. Pětici audioknih z dílny Tympana uzavírá kouzelný příběh o chlapci, který se nikdy nestal dospělým, příběh Petra Pana - tentokrát v podobě audioknižní dramatizace. Bookmedia k příležitosti Velkého audioknižního čtvrtku vydává výjimečně na zvukovém nosiči Rozvaliny Gorlanu - první díl z populární fantasy ságy Hraničářův učeň, kterou načítá  Matouš Ruml. Bratrstvo křišťálu, historickou detektivku, tentokrát určenou teenagerům, od mistra toho žánru Vlastimila Vondrušky, vydává Radioservis.

Biografická díla 

Pětadvacet tisíc dnů vzpomínek se vešlo téměř do sedmihodinového vyprávění, které načetli Jiří Lábus a Jaromír Meduna. Posluchači si v titulu vychutnají netradiční životní zvraty, úspěchy a pády buřiče, provokatéra, a především významného českého architekta Martina Rajniše. Audiokniha pochází z vydavatelství Kristián Entertainment.

Mladá fronta a interpret Aleš Háma vzpomínají v audioknize Jmenuju se Tomáš na proslulého dětského herce Tomáše Holého. Druhou audioknihou, kterou Mladá fronta vydává k příležitosti Velkého audioknižního čtvrtku, je Pět amerických prezidentů, česká babička a já. Titul v interpretaci Jitky Smutné přináší vzpomínky Elišky Haškové Coolidge, významné Češky, která se prosadila ve vrcholném politickém prostředí v USA a po revoluci také v bývalé vlasti.

O víně i kultuře

Jedenáctou audioknihou, která v rámci akce vychází, je záznam z divadla Viola Máme rádi víno od nakladatelství Fonia. Hodinové povídání Rudolfa Křesťana, Ladislava Špačka, Ivana Krause a jejich hostů z řad moravských vinařů přináší povídky a fejetony na téma víno.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články