Cvičení se zvířaty: Jak se dát do formy s využitím psa nebo třeba kozy

Kozy nejsou dobré jen na mléko
Zdroj: Pinterest.com

Pokud vás klasické cvičení nudí a nemůžete mu přijít na kloub, máme pro vás několik trochu podivných způsobů, jak zlepšit svoji kondičku. Jestli už máte po krk monotónních cviků, zkuste přibrat i vašeho pejska. Na pomoc si však klidně můžete vzít i kozu.

Petra Járková
Petra Járková 16. 01. 2019 09:25

Nejen fitness centra se přou o to, aby přišla s netradičními cviky. Dokonce i majitelé farem a psí milovníci vymysleli druhy cvičení a jógy, které jsou poněkud zvláštní. Pokud ale milujete zvířátka a rádi se s nimi mazlíte, toto musíte zaručeně vyzkoušet.

Kozí jóga

Pokud jste někdy zkoušeli jógu, tak určitě víte, že to není zrovna lehké. Člověk potřebuje pořádnou průpravu, aby byl schopný se namontovat do krkolomných pozic, ve kterých vydrží několik minut. Co však taková jóga s kozou? Ano, myslíme to roztomilé zvířátko. Tento styl jógy má ve světě opravdu velký úspěch a začíná se rozšiřovat do více zemí. Původně pochází z Oregonu, vymyslela jej americká farmářka. Roztomilé kozičky tak slouží jako maséři, když vám poskakují po zádech, zrovna když se protahujete. Těžko říct, ale podle farmářky je tato metoda velmi účinná jak pro tělo, tak na imunitu.

Dog jóga

Hodně lidí dnes vlastní nejednoho psíka, takže pokud i vy jste majiteli těchto chlupatých tvorečků, zbystřete. Jestli vás nudí cvičení, zavolejte svého pejska a dejte se do cvičení s ním. Nejenže tento druh jógy prospěje vám, ale i vašim čtyřnohým miláčkům. Na psy to působí dobře v boji proti agresivitě. Uvidíte, jak se po pár cvicích uklidní. Tento styl cvičení vymyslela jogínka Suzi Teitelman z Jacksonvillu na Floridě, když si pořídila svého tmavého kokršpaněla. Chtěla s ním trávit všechen volný čas, i ten, který věnovala cvičení. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články