Dá se mateřské mléko využít i jinak než ke kojení? Způsobů jeho využití je opravdu hodně

Mateřské mléko má mnoho způsobů využití
Zdroj: pixabay
Některé maminky používají své mléko nejenom ke kojeníLéčí s ním bolavé ušipodrážděnou pokožkuči bolest v krku+ 1 fotka

O kojení a jeho prospěšnosti bylo napsáno mnoho. Mateřské mléko podstoupilo mnoho vědeckých výzkumů, které potvrdily jeho skvělé účinky a prospěšnost na psychické a fyzické zdraví miminek. Nové objevy ale ukazují, že mateřské mléko má mnohem větší využití, než se původně zdálo.

Redaktor
Redaktor 14. 05. 2018 16:16

Uleví bolavému krku

Mléko má antibakteriální vlastnosti. Stačí si občas mateřským mlékem vykloktat krk, nebo, pokud to zvládnete, ho dokonce popíjet. Nebojte. Je velice sladké a chutná dobře. Není tak těžké na žaludek, jako mléko kravské.

Pomůže při bolesti uší

Bolí vaši ratolest ouška? Pár kapek mléka do oušek a infekce se nebude šířit dál. Skvěle pomůže i s infekcí dutin, díky mnoha protilátkám, které v sobě obsahuje.

Zahojí popraskané a bolavé bradavky

Občas prsní bradavky během kojení opravdu umí bolet a popraskají. Nechte na svých bradavkách mléko zaschnout. Za pár dní se vám uleví.

Podrážděná pokožka

Stejně jako může pomoci podrážděným bradavkám, může stejně pomoci při ekzémech nebo vyrážkách. Stačí postižené místo denně potírat mlékem a za pár měsíců je vyrážka ta tam. Některé maminky dělají z vlastního mateřského mléka i mýdla. Říkají, že po použití tohoto mýdla mají krásně hebkou pleť.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články