David Copperfield: Iluzionista a kouzelník, který dal „abrakadabra“ nový rozměr, slaví 62. narozeniny

Nenadálý nárůst Copperfieldovy kštice se stal fórem, zda si ji nepřičaroval.
Zdroj: twitter
Jeho partnerkou byla i Claudia Schiffer."Abrakadabra" díky Copperfieldovi získalo nový rozměr.Karetní triky jsou nejčastějším kouzelnickým vystoupením.David Copperfield však dokáže nechat zmizet i letadlo.+ 2 fotky+ 3 fotky

Každý si alespoň jednou v životě přál být kouzelníkem: pohnout tužkou, teleportovat se, nechat věci beze stopy zmizet. Svá kouzla a iluze David Copperfield předvádí už přes čtyřicet let na televizních obrazovkách.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 09. 2018 13:38

David Seth Kotkin se narodil 16. září 1956 v Metuchen, New Jersey. Se svými kouzly začal již v dětství, ačkoli byl plachý a samotářský. První představení uspořádal jako dvanáctiletý, pod přezdívkou Boy Divino – ale úplně první kouzlo se naučil od svého dědečka. Spočívalo v triku s kartami a Copperfield tuto iluzi ve své show používá dodnes.

Stal se historicky nejmladším členem Společnosti amerických kouzelníků. Již v šestnácti letech přednášel magii na univerzitě v New Yorku. Jako největší úspěch Copperfield označuje léčebnou metodu pro posílení dovedností a motorických schopností lidí, kteří jsou tělesně postiženi (tento projekt dnes funguje v tisících nemocnicích zhruba ve třiceti státech).



Samotná příprava jednoho kouzla, a to od nápadu samotného až po vystoupení před obecenstvem, mu trvá v průměru téměř tři roky. Umí nechat zmizet letadlo, vlak, ale také diváky… či lítat. Nacvičování posledního triku mu zabralo 7 let.

V roce 1993 se potkal s německou supermodelkou Claudií Schiffer, se kterou se o rok později také zasnoubil, ale v roce 1999 se rozešli. Nyní žije s přítelkyní Chloe Gosselin, francouzskou modelkou, se kterou má i dceru Sky, jež se narodila v roce 2010.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články