Dnes by Patrick Swayze oslavil 66. narozeniny: Idola osmdesátých let proslavil Hříšný tanec. Hereckou kariéru mu ukončila zákeřná rakovina

S manželkou Lisou Niemi tvořili pár až do hercovy smrti.
Zdroj: profimedia.cz
Patrick Swayze s manželkou.Patrick Swayze a Jennifer Grey.Patrick Swayze ve filmu Hříšný tanec.Patrick Swayze s Demi Moore ve filmu Duch.+ 2 fotky+ 3 fotky

Pokaždé, když se rozkřikne, že v sobotu večer bude v televizi Hříšný tanec, není možnost jiné volby. Popcorn v mikrovlnce provoní celý byt, chlazená cola z lednice tiše šumí a holky v pyžamu už nedočkavě čekají, až skončí reklamy a na obrazovce se objeví Johnny Castle. Co na tom, že bude v posteli nadrobeno, mladík v černé košili s vlnou ve vlasech omlouvá i fleky od coly na prostěradle.

Beatrice Dandová
Beatrice Dandová 14. 08. 2018 16:55

Dne 18. srpna 1952 se v texaském Houstonu Patsy Yvonne Helen a Jessiemu narodil malý Patrick. Díky matce, která byla učitelkou tance, se mu Swayze věnoval - především baletu - už od dětství. Na jejích hodinách tance se také seznámil s tehdy čtrnáctiletou Lisou Niemi, která se v roce 1975 stala jeho ženou.

I přesto, že herec sám nechtěl být škatulkován, ať už jako „Frajer se zvedačkou“ nebo „Pan Romantický“, naprostá většina z nás si při vyslovení jeho jména vzpomene právě na Hříšný tanec. Zde s mladičkou Jennifer Grey vytvořili legendární pár, který trhá rekordy sledovanosti i o nynějších večerech, když se taneční romance ocitne na programu televize.


Druhým nejznámějším filmem, který se na stříbrném plátně objevil jen tři roky po Hříšném tanci, byl snímek Duch. Zde mu byla partnerkou Demi Moore, přítelkyně zabitého bankovního úředníka, která se se svým milým vídá i po jeho smrti pomocí média v podání Whoopi Goldberg.




Swayze hrál i v Coppolově filmu The Outsiders po boku Toma Cruise, mihl se také v seriálu M.A.S.H.


V roce 2008 lékaři Patrickovi diagnostikovali rakovinu slinivky v pokročilém stadiu. Herec se s nemocí nesmířil a rozhodl se bojovat. Vyzkoušel i alternativní léčbu zvanou CyberKnife, s přístrojem, který pomocí radioaktivních paprsků může odstranit i ty nejsložitější nádory. Swayze byl kolikrát paparazzi nachytán, i jak kouří joint. Mnozí lékaři dodávají, že pacientům s rakovinou marihuana pomáhá ulevovat od bolesti, nevolnosti i úzkosti.


I přese všechnu odhodlanost, možnosti medicíny i podpory ze strany rodiny a přátel Johnny Castle z Hříšného tance po dvaceti měsících boje zákeřné nemoci podlehl. Zemřel 14. září 2009 v Los Angeles v Kalifornii po boku své rodiny.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články