Dnes je mezinárodní den marihuany

Oslavte tento mezinárodní den puštěním si Boba Marleyho a ponořte se do houpavých rytmů reggae
Zdroj: zdroj: pixabay
Konopí bylo poprvé pěstováno v Číně 4000 let před Kristem. Největší joint na světě byl ubalený ze 100 gramů usušených list marihuany.rastafariánské hnutí se k marihuaně hrdě hlásíBob Marley marihuanu zpropagoval+ 1 fotka+ 2 fotky

Marihuana je jednoznačně nejdiskutovanější rostlinkou na světě. Klasifikací se řadí mezi měkké drogy a i když je u nás v ČR nelegální, těší se veliké oblibě. Pojďme se podívat na ty největší zajímavosti, které v sobě marihuana skrývá.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 20. 04. 2018 12:52

Česká republika je prý druhým ,,nejvyhulenějším“ státem na světě. Prvenství si drží USA. Jsme takoví machři, že se nám v počtu huličů, kteří marihuanu kouří, podařilo předběhnout dokoce i Jamajku a Holandsko, ve kterém je marihuana legální.

Marihuanu proslavil jamajský zpěvák a rastafarián Bob Marley. Rastafariánství je víra a životní styl, které mají kořeny v židovství. Rastafariáni se oblékají do červeno-zeleno-žluté trikolory, nosí dredy, plnovous a kouří marihuanu. Jejich znakem je judský lev, kterého symbolizují jejich dredy. Mají znázorňovat lví hřívu. Jsou vegetariány a projevují se reggae hudbou. Hrdě bojují proti rasismu a otrokářství. Jejich barevná trikolora zobrazuje: červená – krev otroků, zelená – marihuana a žlutá – slunce.

Na Jamajce je marihuana nelegální. Přes to všechno roste po celém ostrově a Jamajčané z ní dělají úplně všechno. Vaří, kouří, staví si obydlí i šijí oblečení.

Konopí bylo poprvé pěstováno v Číně 4000 let před Kristem.

Největší joint na světě byl ubalený ze 100 gramů usušených listů marihuany.

Pěstování konopí by mohlo zachránit naši planetu. Ať už kvůli výživě půdy, novým pracovním místům, snížení emisí skleníkových plynů nebo třeba snížení bolesti lidem trpícím AIDS, rakovinou a podobnými nemocemi.

Bob Marley se stal dokonce tváří firmy, která rostlinku prodává.

Když Bob Marley zemřel na rakovinu kůže, byl pochován na své milované Jamajce za zvuků reggae. Do hrobu mu byly dány jeho dredy, o které během chemoterapie přišel, kytara a pořádná dávka marihuany.

Podle rastafariánů se o marihuaně píše i v Bibli. Proto je pro ně tato rostlinka velice důležitá.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články