Elegantní řešení: Co dělat s nechtěnými vánočními dárky, které nejdou vrátit?

Udělejte své kamarádce radost, třeba se jí zrovna bude líbit to, co vám ne
Zdroj: Shutterstock
Přemýšlejte nad dárky, ať dotyčnému udělají opravdu radostHerečky Aňa a Táňa každý rok pořádají charitativní bazar v Mokré čtvrtiUdělejte své kamarádce radost, třeba se jí zrovna bude líbit to, co vám neTakhle se rozhodně snažte netvářit, když vás pod stromečkem něco vyděsí+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud jste i vy letos našli pod stromečkem něco, co úplně není váš šálek kávy, nezoufejte! Poradíme vám, jak se těchto danajských darů zbavit, aby vám to nebylo líto.

Redaktor
Redaktor 26. 12. 2018 12:20

Darujte dárek těm, co ho potřebují

Pokud jste od maminky dostali další hrozný svetr, který se nedá nosit ani na doma, zkuste ho darovat někomu, komu opravdu udělá radost a hlavně pomůže. V mnoha městech jsou kontejnery na oblečení, které se následně daruje těm, kteří ho potřebují. Udělejte tedy dobrý skutek a místo toho, abyste svetr hodili do skříně a už nikdy nevytáhli, darujte ho raději tomu, kdo ho potřebuje. No a pokud ho nechcete dávat někam anonymně, stačí se podívat na stránky různých charit, které pomáhají.

Udělejte radost blízkým

Pokud víte o někom, pro koho by se přesně takový nechtěný dárek hodil, jednoduše mu ho dejte při nějaké blízké příležitosti, jako jsou narozeniny nebo svátek. Poslat dárek dál rozhodně není nevděčné, obzvlášť když víte, že ho nevyužijete a někomu blízkému udělá radost. Zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Udělejte si z toho hru

Domluvte se s několika dalšími  kamarády, kteří také k vánocům dostali něco, co se jim tak úplně nehodí a vyměňte si to mezi sebou. Můžete to tak dělat každý rok a díky tomu si zavedete takovou pěknou vánoční tradici.

Zorganizujte lednový výprodej

Pokud na tom nejste po Vánocích finančně moc dobře a peníze za nevhodný dárek by se vám hodily, prodejte ho. Není to sice nejslušnější možnost, ale pokud potřebujete peníze, abyste si mohli koupit to, co opravdu chcete nebo potřebujete, jde o dobrou volbu. Po Vánocích lidé šílí po slevách, takže určitě nebude problém prodat nechtěnou věc přes internet. Popřípadě se tam určitě najde někdo, kdo ji rád vymění za něco jiného.

Zkuste výměnu

Pokud nejde dárek vrátit, zkuste ho v daném obchodě vyměnit za něco, co se vám bude líbit víc. Pokud bude nový dárek dražší, rozdíl doplatíte, pokud levnější, tak nepočítejte, že by vám zbytek peněz někdo vrátil.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články