Filmová novinka Ticho před bouří: Režisér Steven Knight o thrilleru plném tajemství

Matthew McConaughey ve filmu exceluje
Zdroj: Bonton Film
Ticho před bouří stojí za zhlédnutíFilm je plný hereckých hvězdMatthew McConaughey ve filmu excelujeVšechna tajemství jednou vyplují na povrch+ 2 fotky+ 3 fotky

Scenárista a režisér thrilleru Ticho před bouří Steven Knight, tvůrce vynikajících seriálů Taboo a Peaky Blinders: Gangy z Birminghamu, přišel s nápadem na film na moři na rybářské lodi. A vy teď můžete vidět výsledek.

Redaktor
Redaktor 24. 01. 2019 19:05

Kapitán lodi měl hodně svéráznou povahu. Rybáři umí být skutečně posedlí, proto mě napadlo, že vymyslím postavu rybáře, který se úporně snaží chytit jednu určitou rybu. Pracoval jsem pak na postavě a příběhu rybáře, přemýšlel jsem, co byl zač, kde se nacházel a proč byl zrovna tam,“ prozradil scénárista filmu Steven Knight.

Ticho před bouří je o posedlosti jen částečně. Z té větší je to tajemný thriller, kde „dobří lidé dělají špatné věci z dobrého důvodu“ a kde na hlavní postavu dopadnou stíny z minulosti.

Rád zkoumám možnost volby a svobodnou vůli. Máme ji nebo jsou věci předem dané?  Chtěl jsem vzít Dillovu postavu a uvrhnout ho do světa, kde si na počátku bude myslet, že se rozhoduje sám za sebe. Pak ale začne přemýšlet o tom, zda jsou to vlastní rozhodnutí nebo rozhodnutí, do kterých je tlačen okolnostmi,“ popisuje Knight.

Knight je scénáristou filmů jako Špína Londýna, Východní přísliby, Spojenci, Tah pěšcem nebo odlehčené Lásky na kari. U snímku Ticho před bouří předem věděl, že ho chce i režírovat.

Jsou filmy, u nichž už když píšu scénář, vím, že je chci také režírovat. Mám tam nápady, které si chci ponechat pro sebe. U tohohle filmu to bylo desetkrát tak – opravdu jsem chtěl být režisérem právě já.“

Ticho před bouří se odehrává na tropickém ostrově uprostřed Indického oceánu, tvůrci se pro řadu věcí inspirovali přímo tam, kde posléze i natáčeli - na Mauriciu.

Lidé na Mauriciu jsou velmi specifičtí. Když jsem se díval, jak se oblékají, jaký život na ostrově žijí, ovlivnilo to naši představu o tom, jak film pojmout. Mám totiž pocit, že tady na ostrově žijí lidé ve svém vlastním světě.“

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články