Ford přichází s prototypem psí boudy, která má chránit před hlukem z ohňostrojů

Stylové a bezpečné bydlení pro vašeho chlupáče.
Zdroj: Ford Europe
Bouda má samozřejmě krásný a jednoduchý design.Mnoho majitelů pejsků neví, jak své miláčky na poslední den v roce připravit.Expert mluví o traumatech, která psi prožívají. Nejcitlivější jsou samozřejmě štěňata.Lidem na jejich pejscích záleží.+ 2 fotky+ 3 fotky

Naši čtyřnozí miláčci mají mnohem citlivější sluch než my, obyčejní lidští tvorové. Proto je pro ně obzvláště nepříjemný závěr roku, konkrétně 31. prosinec.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 12. 2018 15:59

Na hlučné ohňostroje jsou háklivá hlavně štěňata, která se nikdy předtím se žádným takovým hlukem nesetkala. Ford se na základě své dlouhodobější snahy propojit automobilové „know-how“ s běžným životem rozhodl pamatovat i na naše nejlepší přátele a v dobu, kdy oslavujeme příchod nového roku, jim dopřát trochu klidu.

Již v loňském roce vyvinul Ford dětskou postýlku, která uklidnila a uspala děti tak, jako kdyby jely v autě. Mnoho malých nezbedů totiž mnohem snadněji usne v drncajícím vozidle, tudíž se automobilka rozhodla vyvinout dětskou postýlku, která simuluje pohyb jedoucího vozidla.




Letos přišli na řadu mazlíčci. Stejně jako u postýlky i psí bouda je založená na bázi automobilu. Potlačení hluku bylo inspirováno technologií řízení hluku, jako je tomu v modelu SUV Edge. Jakmile mikrofony umístěné uvnitř boudy zaregistrují hluk, vestavěný zvukový systém vyšle opačnou frekvenci, která kakofonické zvuky výrazně potlačí či dokonce zcela vyruší. Bouda je taktéž navrhnuta z korkového materiálu, který dál snižuje okolní zvuky.


Psí boudu od Fordu si zakoupit nemůžete, momentálně se neprodává. Je to ale jen jedna z mála vlaštovek, které si vývojáři dávají jako předsevzetí ve využití automobilových technologií v běžném životě.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články