Halloween: Do čeho se v tento svátek převlékají Evropané?

Občas jsou halloweenské kostýmy dost strašidelné
Zdroj: Pixabay
V Čechách už je halloweenská výzdoba samozřejmostí, na masky ale zatím nemáme dost kurážeV Americe musí mít svůj kostým i domácí mazlíčekObčas jsou halloweenské kostýmy dost strašidelnéV zahraničí se do kostýmů oblékají i miminka+ 1 fotka+ 2 fotky

Halloween je sice americká tradice, ale v Evropě mu přicházíme na chuť stále více a více. Během poslední říjnové noci vylezou ze svých skrýší duchové a démoni a spolu s nimi mnoho dětí i dospělých v kostýmech. Ať už se chcete přestrojit za nejstrašidelnější příšeru, nebo se konečně stát superhrdinou, toto je vaše šance.

Redaktor
Redaktor 01. 11. 2018 08:57

Které žánry a konkrétní kostýmy se těší největší popularitě ve třinácti evropských zemích za uplynulé tři roky. 

Nejpopulárnější kategorie

Posledních pár let se ukazuje, jak na internetu hledané halloweenské kostýmy souvisí s filmovým průmyslem. Na vrchol popularity se dostaly zejména postavy z velkých trháků. Druhou nejoblíbenější tematickou skupinou jsou klasické strašidelné postavy jako duchové, čarodějnice nebo postavy z klasických hororů. Těsně za nimi se na třetí příčce umístily kostýmy různých povolání a uniforem – požárníci, policisté nebo roztleskávačky, to jsou nesmrtelné klasiky.

Nejpopulárnější kostýmy

Vítěznou maskou v kategorii popularity se za uplynulé tři roky bezkonkurenčně stala Harley Quinn z vesmíru DC komixů. Tato postava vždy patřila k oblíbeným, ale uvedení kasovního trháku Suicide Squad se významně odrazilo na počtu vyhledávání tohoto kostýmu. Další silnou ženskou hrdinkou, která se v současnosti opět těší vlně zájmu, je Wonder Woman. Nejdříve jsme ji mohli vidět ve filmu Batman vs. Superman v roce 2016 a v roce 2017 se dočkala vlastního filmu.Top 5 nejoblíbenějších kostýmů uzavírají zombies, čarodějnice a klauni. Skutečné hororové klasiky, které nikdy nevyjdou z módy! A při jejich silném zastoupení v televizní a filmové tvorbě se s nimi budeme určitě setkávat nadále.

Halloween v Česku

V Česku si už sice pomalu zvykáme na vyřezávané dýně a jinou halloweenskou výzdobu, ale převlékání se za příšery či kostýmové večírky si u nás ještě stabilní místo nenašly. Alespoň tak to vypadá při pohledu na výsledky vyhledávání. Výsledků se nenašlo mnoho, ale i v tom malém množství se podařilo umístit kostýmové vítězce - Harley Quinn. Nejpopulárnějšími maskami však u nás zůstávají klasiky!

Jaký bude letošní Halloween?

Při pohledu na populární témata z let 2015, 2016 a 2017, je vidět jasná souvislost mezi tím, o čem lidé mluví a tím, o jaké kostýmy a masky mají zájem. Pokud se tedy podíváme na populární témata roku 2018, můžeme odhadnout, které masky budou letos trendy. ShopAlike tedy prozkoumal populární témata v kategorii umění a zábava od začátku roku 2018 a objevil určité vzorce. Nejčastěji se objevujícím tématem roku byl zatím film Avengers: Infinity War. Následovala videohra Fortnite a pokračování filmu Deadpool.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články