Holka, nebo kluk? Odhalte pohlaví miminka dřív, než ultrazvuk

Pohlaví vašeho miminka lze rozpoznat i podle břicha
miminkomiminkomiminkopohlaví lze poznat i podle bříška+ 1 fotka+ 2 fotky

Očekávání nového člena rodiny je pro velkou většinu natěšených párů obrovskou událostí. Budoucí maminky jsou už při prvních náznacích těhotenského bříška zvědavě tázáni okolím na obvyklou otázku, co to tedy bude? Holka, či kluk? Vzhledem k tomu, že se dá pohlaví dítěte s jistotou určit až kolem 20. týdne těhotenství, většina maminek musí odpovědět, že prostě ještě neví. Pojďme se tedy společně podívat na praktiky našich babiček z dob, kdy byl ultrazvuk jedno velké sci-fi a ukojit tak zvědavost neustálých tazatelů.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 06. 03. 2018 23:04

Zjišťování pohlaví svých budoucích potomků rohodně není výdobytkem dnešní doby. Ve starém Egyptě se ke zjištění pohlaví používala semínka pšenice a ječmene, na které těhotná egypťanka močila. Když vyklíčila jako první pšenice, narodilo se děvče. Když ječmen, byl to chlapec. 

Nejdříve trochu té biologie. Kdo je zodpovědný za pohlaví dítěte?

Jednoznačně otec. Každá spermie může nést k vajíčku dva chromozomy X a Y. Ženské vajíčko vlastní pouze chromozom X. Když tedy k vajíčku dorazí spermie s chromozomem X a spojí se s vajíčkem X, znamená to, že se narodí holčička. Když ale k vajíčku dorazí spermie s chromozomem Y a s vajíčkem vytvoří kombinaci chromozomů XY, bude to chlapeček.

A jak rozpoznat pohlaví miminka, když je na ultrazvuk ještě brzy?

Těhotenské chutě

Má-li budoucí maminka převeliké chutě nakyselé, maso, uzeniny, salámy a na pálivé jídlo, bývá to znamením pro chlapečka. Tráví-li ale skoro celé těhotenství v cukrárně na sladkém, vypadá to na holčičku.

Tvar břicha

Jednou z velmi rozšířených babských rad je určování pohlaví dle tvaru a velikosti těhotenského břicha. Špičaté a dolů nasazené bříško, údajně značí chlapečka. Hezky zakulacené a vysoko nasazené bříško, zase holčičku.

Krása maminka rozhoduje

Další velmi rozšířenou teorií o určování pohlaví je krása maminky. Holčička mamince krásu ubírá, chlapeček přidává. Vypadá tedy maminka i po upravení nehezky, značí to holčičku. U chlapečka naopak vypadá jeho maminka půvabně i v mastných vlasech.

Ranní nevolnosti

Ranní nevolnosti jsou v těhotenství velice častým jevem. Když ale čekáte hlčičku, jsou prý o moc častější a také krutější. Maminky, které čekají chlapečky prý často ani neví, že těhotné vůbec jsou.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články