Italská Marilyn oslavila 91 let. Jak dnes vypadá Gina Lollobrigida?

Herečku baví fotografování a psaní. A je v tom opravdu dobrá.
Zdroj: Profimedia.cz
Jako Esmeralda ve filmu Zvoník u Matky Boží.Na silvestrovském večírku roku 1948 se Milko a Gina potkali. Oba byli čerstvě po rozchodu a pod vlivem alkoholu se dohodli, že se vezmou.S realitním makléřem byla zasnoubená, ale z manželství nakonec sešlo.Se španělským podnikatelem Javierem Rigauem. Zfalšoval její podpis a snažil se ji připravit o veškerý majetek skrze falešné manželství.+ 3 fotky+ 4 fotky

Včera oslavila italská herečka Gina Lollobrigida své 91. narozeniny. V 50. letech patřila mezi nejkrásnější herečky a dodnes je stále ještě plná elánu, jako kdyby se jí stárnutí vůbec netýkalo. Gina bývala vždy u mužů velice oblíbená. Možná právě láska a vášeň jsou jejím lékem na dlouhověkost! I slavné Marilyn Monroe (†36) se dokonce říkalo americká Lollobrigida.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 05. 07. 2018 11:34

K herectví se Gina dostala úplnou náhodou. V 18 letech ji oslovili na ulici a hned jí nabídli hlavní roli ve filmu Lucie z Lammermooru (1946). Do té doby žádný film ani neviděla, ale práci přijala, neboť po druhé světové válce byla o práci i peníze nouze.

Hollywood ji nelákal

Zanedlouho přišlo pozvání účinkovat v hollywoodských filmech. Filmový magnát a miliardář Howard Hughes (†70) ji krom lukrativních pracovních nabídek požádal o ruku. Gina odmítla a ani v Hollywoodu dlouho nevydržela. Neuměla pořádně anglicky a stýskalo se jí po rodné Itálii. Rozhodla se záhy vrátit a udělala dobře, neboť pravá sláva ji čekala doma. Natočila film „Fanfán Tulipán“ (1952), který ji vynesl do výšin. Pak následovaly snímky jako „Římanka“, „Chléb, láska a fantazie“ (1953) nebo „Chléb, láska a žárlivost“ (1954), díky kterým se stala nejlépe placenou herečkou Evropy.

Soukromý život

Muži jí vždy leželi u nohou, ovšem štěstí na životního partnera neměla. V roce 1949 se poprvé vdala za jugoslávského lékaře Milka Skofiče. Slavnou herečku požádal o ruku po půlhodinové známosti během silvestrovského večírku v roce 1948. Skofič poté ukončil svou kariéru a začal své ženě dělat agenta. Manželství skončilo v roce 1971, ale už 3 roky předtím byla zasnoubená s realitním makléřem Georgem Kaufmanem.

Gina nejvěrnější manželkou rozhodně nebyla. Její aférky, některé potvrzené, jiné čisté spekulace, byly všeobecně probírány na veřejnosti. Herečka měla slabost pro lékaře. V roce 1968 měla mít krátký poměr s Christiaanem Barnardem (†78), který provedl první transplantaci srdce na světě. Údajně její ložnicí prošli i Frank Sinatra (†82) nebo Jean-Paul Belmondo (85). Spekulovalo se dokonce i o jejím poměru s Waldemarem Matuškou (†76).

Fotografování a psaní

Gina Lollobridiga není jen talentovaná herečka. Od konce 60. let se místo herectví začala věnovat fotografování a psaní. Povedlo se jí dokonce udělat pro italský magazín Gente rozhovor s Fidelem Castrem (†90). Před objektivem jí pózovaly takové osobnosti jako Paul Newman (†83), Audrey Hepburn (†63) nebo Henry Kissinger (95).

Sbírka šperků

Herečka je známá svou láskou k drahým šperkům, které sbírala po celý svůj život. Svou unikátní sbírku ale před pěti lety prodala a výtěžek necelých 100 milionů korun věnovala na výzkum kmenových buněk.

Současnost

V současné době žije na Sicílii, ale rozhodně se nestáhla do ústraní. Na jaře se objevila v televizi v italské mutaci pořadu „StarDance, když hvězdy tančí“. A také se letos konečně dočkala své hvězdy na chodníku slávy v Hollywoodu. Je k nevíře, že tato fascinující herečka, femme fatale své doby, musela na ocenění čekat tolik let. Ale lepší pozdě nežli nikdy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články