Jak ho neznáte: Ivan Trojan vypráví historii české kopané

Ivan Trojan patří mezi herecké legendy
Zdroj: Instagram.com
Pepa Bican je fenoménIvan Trojan vypráví o historii českého fotbaluSvé místo v ní má i Pavel NedvědAnděl Páně s Trojanem v hlavní roli patří mezi nejoblíbenější pohádky+ 3 fotky+ 4 fotky

Úspěšnou knižní publikaci Hrdinové, která poutavou komiksovou formou připomíná nejzásadnější okamžiky české a československé kopané, vydalo vydavatelství Yinachi na podzim roku 2017. Nyní se vrací ve zvukové podobě.

Redaktor
Redaktor 07. 01. 2019 08:54

Audiokniha je zrcadlem psané knihy. Zachovává tedy přesný počet kapitol, které s fotbalovou vášní sobě vlastní předčítá Ivan Trojan. Celkem osm kapitol rozdělených podle časových pásem vypráví zásadní momenty, které formovaly historii tuzemského fotbalu. Od úplných začátků, prvních fotbalových klubů, velkých úspěchů, ale i pádů, které k minulosti i současnosti naší kopané patří.

„Vzhledem k mým sportovním aktivitám a tomu, jak mám fotbal rád, jsem se při natáčení některých částí knihy až dojímal. Ať už šlo o legendární bělehradské finále nebo slavný zápas na Euru 2004 proti Holandsku, který naši reprezentanti dokázali otočit z nepříznivého stavu 2:0,“ vzpomíná Ivan Trojan.

Součástí audioknihy je také jedenáct rozhlasových her věnujících se vybraným osobnostem, Hrdinům, kteří jsou spojeni s nejoblíbenějším sportem světa. Ty vybral do knihy Hrdinové její autor Ondřej Fuczik, držitel ocenění Magnesia Litera. Posluchači se tak dočkají vyprávění o slavném trenérovi Johnu Maddenovi, brankářské legendě Františku Pláničkovi, fotbalovém baviči Andreji Kvašnákovi, autorovi legendárního dloubáku Antonínu Panenkovi, králi střelců Pepi Bicanovi, držiteli Zlatého míče Pavlu Nedvědovi a mnoha dalších.

Ukázku si můžete poslechnout ZDE!

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články