Jak párovat výstřihy a náhrdelníky? Tento tahák vyřeší nekonečná dilemata za vás

Jak párovat výstřihy a náhrdelníky? Tento tahák vyřeší nekonečná dilemata za vás
Zdroj: Popsugar.com

Jak jsem již dříve avizovali, hity této sezóny budou odhalená ramena i teplákové soupravy. S nesprávným uchopením těchto dvou trendů ale můžete lehce sklouznout k vzhledu tzv. „chudé příbuzné“. Pokud ovšem do hry nezapojíte náhrdelník. Jaký zvolit, abyste i v teplácích připomínala módní ikonu? Mix n Match HK spároval řetízky a výstřihy za vás. Výsledkem je tahák do kabelky, díky němuž nestrávíte prosluněné jarní dny v buticích.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 18. 01. 2018 18:46

MixnMatch-hk.com

Lodičkový výstřih

Vybrat náhrdelník k lodičkovému výstřihu není žádná věda. Už čistě z toho důvodu, že sehnat řetízek, který by dosahoval nad klíční kosti, je splnitelným úkolem snad jen pro Marušku z pohádky O dvanácti měsíčkách. Dlouhý náhrdelník vybalancuje šíři tohoto výstřihu a zamezí nechtěnému optickému klamu masivních ramen. Pak už je jedno, zda zvolíte ten s přívěskem nebo vrstvený s přesahem pod prsa.

Hluboký kulatý výstřih

Mnoho žen na ně zapomíná a přitom patří k nejpřitažlivějším částem ženského těla. Klíční kosti jsou odhalené sexy. Maximální pozornost k nim ale přitáhnete, pokud je ozdobíte krásným šperkem. Do hlubokého kulatého výstřihu se hodí krátká i dlouhá varianta. V prvním případě netroškařte – zvolte masivní náhrdelník, který nepřesáhne okraj výstřihu. V tom druhém vsaďte na křehkost. Přívěsek na tenkém řetízku s délkou pod prsa decentně zvýrazní ženské křivky.

Kulatý výstřih ke krku

Baví vás kontrasty? Pak jděte o dům dál. U kulatých výstřihů ke krku dlouhé náhrdelníky žádoucí nejsou – vypadají rušivě a tak nějak podivně. Ty krátké a okázale zdobené však dokážou povznést i obyčejné tričko na záležitost fajnšmekrů. Pokud je zapnete těsně kolem krku, vyvoláte dojem, že jsou do trička všité. Ideální volba pro ty, jejichž šéfové vyžadují tzv. business casual dress code (pracovní neformální styl).

Brit.co

Výstřih do „V“

Žádné experimenty, ale ani žádná věda – při výběru náhrdelníku se inspirujte tvarem výstřihu. Na propracovanosti už pak nezáleží. Jen si dejte pozor, aby šperk nezajížděl pod výstřih.

Límečky

Zvolit vhodný řetízek k límečkům je poměrně těžká disciplína, s osvojením několika pravidel to ale zvládne každý. Zaprvé – nebojte se kamuflovat. Pokud se krátký masivní náhrdelník částečně schová pod zapnutými límečky, je to tak správně. Zadruhé – při koupi takového řetízku si všímejte provedení v jeho střední části. Právě tady by měl poutat nejvíc, protože tato část bude mezi límečky vykukovat. A jakým šperkem doplnit rozepnutou košili? Spolehněte se na znalosti načerpané výše. Vyjmutím knoflíčků z oček totiž vznikne véčkový výstřih. A s tím už si zajisté poradíte.

Srdíčkový výstřih

Tento výstřih svým tvarem jasně říká, kam by se měla upírat pozornost. Nejprve velkoryse odhaluje klíční kosti, aby se pak „stáhl do ústraní“ v podobě špičatého zakončení těsně nad prsy. Nestyďte se v této intimní části hrudníku schovat nevšední poklad na řetízku. Třeba přívěsek, k němuž máte silný osobní vztah. Při volbě šperku se řiďte osobním vkusem. Jen si předtím ověřte, že nebude přesahovat véčkové zakončení výstřihu.

Nola.com

Bez ramínek

Ten správný čas provětrat váš nejvýraznější kousek! Jedině takový vhodným způsobem nahradí chybějící vrchní část oděvu. Pokud si troufáte na pověst lvice salonů, obepněte šíji obojkem. Se zdobením ale pr – nechcete přece vypadat jako tulačka z nevěstince. Dlouhou variantou je vrstvený náhrdelník dosahující mezi prsa a pupík.

Voda

V módě se nikdy nedopustíte přešlapu, pokud budete ctít pravidlo rovnováhy. Je to jako s miskami vah – pokud na jednu přidáte, musíte zákonitě na druhé ubrat, aby se dostaly do stejné výšky. V případě řaseného výstřihu ála voda doplníte rovnici jednoduše – zdobení na oděvu nesnese víc než jemný náhrdelník s přívěskem. Vykukovat může i zpod mohutného límce jako svěží varianta klasického umístění do výstřihu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články