Jak se chránit proti slunci? Představíme vám rady přímo od dermatologů

Dovolená čeká. Víte, jak správně používat opalovací krém?
Zdroj: zdroj: pixabay
Slunce umí pořádně pálitNa cestu k moři je krém nepostradatelnýNikdy se nemažte na přímém slunciprošlé krémy vyhazujte+ 1 fotka+ 2 fotky

V letních dnech, kdy je slunce nejteplejší a nejvíce pálí, se doporučuje více se starat o pokožku. Můžete si ji nepříjemně spálit. Spousta lidí okamžitě sáhne po opalovacích krémech, které pokožku chrání, ale voda je většinou brzy smyje. Jak nejlépe se tedy chránit před slunečním zářením?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 18. 04. 2018 12:58

Mažte se. I pod oblečením

Spousta lidí dělá to, že namaže pouze ty partie těla, které vykukuji z pod oblečení. Nejvíce to jsou tedy ruce, paže, nohy a obličej. Dermatologové říkají, že pro správnou ochranu těla by se měla vypotřebovat alespoň jedna malá sklenička opalovacího krému s UV faktorem 30. Namazání pouze odhalených ploch opravdu nestačí.

Namažte se, než vyjdete ven

Mazání opalovacího krému na přímém slunci je špatně. Pro správnou ochranu by se měl krém mazat ve stínu a mělo by se počkat, až se do pokožky sám vstřebá.

Jak na alergie na slunce

Jestli trpíte alergií na slunce, opalovací krém vás moc nespasí. Přes celé léto, i preventivně před létem, používejte krémy, které obsahují vitamín E.

Make-up vás rozhodně neochrání

Některé ženy si myslí, že stačí natřít si na tvář make-up, který je před sluncem ochrání, protože překryje jejich pleť. Bohužel tomu tak není. Tímto krokem dáte své pokožce jen pořádně zabrat.

Nenatírejte se prošlými krémy

Spousta lidí je líná kupovat nové krémy a na dovolenou si berou přípravky, které jsou třeba i 4 roky prošlé. Časem tyto krémy ztrácejí svou účinnost a mohou na těle způsobovat vyrážky.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články