Jak se slaví Valentýn u nás i ve světě? Američané sázejí na čokoládu, Češi na erotiku

Čokoládová srdíčka jsou roztomilou pozorností.
Zdroj: Pixabay
Bonboniéra a květiny - klasický dárek ke svatému Valentýnu.Čokoládová srdíčka jsou roztomilou pozorností.Romantickou večeří nic nezkazíte.Přání z lásky potěší.+ 7 fotek+ 8 fotek

Zatímco osm z deseti Američanů koupí letos k Valentýnu svému partnerovi bonboniéru, Češi v posledních letech sázejí na erotické dárky.

Petra Járková
Petra Járková 12. 02. 2019 16:00

Den svatého Valentýna je již za dveřmi a mnoho lidí už jistě přemýšlí, čím své drahé polovičky překvapí. Mnohde přijdou ke slovu klasické kytice růží či bonboniéry ve tvaru srdce. Čokoládové dárky jsou velmi populární zejména ve Spojených státech, podle průzkumu americké Národní asociace cukrářů (National Confectioners Association) letos hodlá své přátele, rodinu a partnery čokoládovým dárkem obdarovat celých 80 % Američanů. Ve Francii jsou ženy obdarovávány valentýnkami, v Japonsku se naopak nechávají hýčkat muži a na Filipínách se pořádají hromadné svatby.

Češi si oblíbili erotické dárky

To u Čechů v posledních letech na Valentýna vévodí dárky erotické. Tuzemské e-shopy potvrzují, že se jejich prodeje v době před 14. únorem zvyšují o celou třetinu. Muži pro své partnerky nakupují zejména erotické prádlo, velice oblíbené jsou i vibrátory či Venušiny kuličky. Populární jsou v současné době i různá pouta a pomůcky na divočejší hrátky, ty ale většinou více kupují ženy. Oblíbenými dárky pro muže pak jsou kupříkladu erekční kroužky či podtlakové pumpy.

Erotické dárky se na Valentýna jeví jako ideální volba, neboť většina především mladých lidí mezi 18 až 35 lety očekává, že s partnerem svátek zamilovaných oslaví právě sexem. Z průzkumu, který loni provedla zpravodajská platforma Elite Daily, totiž vyplývá, že na valentýnském sexu záleží celým 86 % žen a 94 % mužů. Zatímco ženy by si ovšem v téměř třetině případů přály prožít něžný a emocionální prožitek, 37 % mužů se klidně spokojí s běžným milováním.

Oslavte Valentýna s erotickou stolní hrou

A jaké jsou pro tento rok v oblasti erotických valentýnských dárků nejžhavější tipy? Při hledání dárku pro partnerku může muž sáhnout po osvědčených vibrátorech či partnerských vibrátorech. Pro muže frčí pánské masturbátory vyrobené podle otisků vagin známých pornohereček nebo erekční a vibrační silikonové kroužky. Páry se pak mohou navzájem potěšit třeba i erotickými stolními hrami, které večeru dodají erotickou atmosféru.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články