Jak se zbavit akné přírodní cestou? Pomůže vám jednoduchá maska

Akné, pleť
Zdroj: Pixabay

Akné trápí spoustu lidí a někteří se ho snaží zbavit pomocí drahých procedur. Ve skutečnosti je nejjednodušší vsadit na masku, kterou dáte dohromady z pár ingrediencí.

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 04. 2018 19:17

Akné může vzniknout i v důsledku špatné péče o pleť. Zkuste to s pleťovou maskou.

Kvasnice, med a okurka

Pleťové masky z droždí jsou všeobecně velmi rozšířené a známé. Maska z droždí má příznivé účinky na hebkost vaší pokožky a zbavuje ji nečistot. Příprava je velmi jednoduchá. Jedna kostka droždí se rozpustí ve vodě, nanese se na obličej a nechá se 15 minut působit.

Na mastnou pleť, která akné předchází, postačí nastrouhaná okurka smíchaná s jogurtem a tvarohem. Můžete přidat i med, ale pozor, špatně se smývá.

Pro dobrou hydrataci postačí vajíčko. Bílek a žloutek oddělíme od sebe a rozšleháme. Nejdříve naneseme bílek a potom žloutek.

Pozor na pověry

Ač je to velice rozšířený názor a dělá to každý, pupínky nikdy nemačkejte. Stejné je to s tvrzením, že na beďary funguje zubní pasta nebo peroxid. Kůži si můžete ošklivě podráždit a vše ještě zhoršit. Akné vám nevyléčí ani to, když se budete vyhýbat mastným jídlům, jak se už po léta mezi lidmi traduje.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články