Jak srazit horečku přírodně a bez léků?

Horečka je přirozená obrana těla. Když je ale příliš vysoká, je nutno její stoupání zastavit
Zdroj: zdroj: pixabay
Jak na horečku bez léků?Především hodně pít a dostat do těla dostatek živinNamočit ponožky. Umí srazit teplotu. Je to sice nepříjemné, ale účinné a ne tolik drastické jako studené zábaly celého tělaTeplý čaj je základ+ 1 fotka+ 2 fotky

Na trhu je k dostání velké množství léků proti horečce. Jestli jste ale vy nebo vaši blízcí či děti na léky alergičtí, zkuste to raději bez nich.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 06. 04. 2018 16:59

Zvýšená teplota je obrana těla. Tělo je napadeno bacilem či virem, proti kterému se snaží bránit. Snižovat pouhou zvýšenou teplotu tedy není dobré, protože bojujícímu tělu tím spíše házíte klacky pod nohy. Pokud se jedná o opravdu vysokou horečku, je na místě ji srazit. Mnoho lidí ale chemické léky nemůže. Zkusit to lze i přírodně a bez chemie.

Zchlaďte se

Tělo je horečkou horké a vyhecované. Základem je ho pořádně zchladit. Příliš studená voda je pro tělo velkým šokem. To nikdy nedělejte. Napusťte si vanu teplou vodou, ponořte se do ní a čekejte, až postupně zchladne sama. Tím, jak bude pomalu klesat teplota vody, bude klesat i teplota vašeho těla.

Mokré ponožky

Vezměte jakékoliv teplé bavlněné ponožky a namočte je do studené vody. Potom si je navlečte na nohy a zabalte je do něčeho nepromokavého, abyste neumáčeli povlečení a postel. Zachumlejte se do peřin a ležte. Po chvilce přijde ochlazení celého těla.

Pijte vodu

Babská rada říká, že nejúčinnější je ledová Coca-Cola. Je prý skvělá nejenom na horečku, ale také na bolavý žaludek. V případě zázračné Coca-Coly může jít o pouhý placebo efekt. Nicméně pít je opravdu důležité, protože horečka naše tělo dehydruje.

Bylinné čaje proti horečce

Bylinkami se léčili už naši předci, tak proč by to nemohlo fungovat i dnes. Nejlepšími bylinkami proti horečce jsou měsíček, máta, bazalka, tymián, zázvor nebo oregano. Pijte odvar z těchto rostlin a zaručeně se vám uleví.   

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články