Jak uspat miminko? Zabírá speciální hlazení i bílý šum

Jak uspat miminko? Zabírá speciální hlazení i bílý šum
Zdroj: Pixabay.com

Pláč, který drásá duši. Věčné probouzení se je u miminek bohužel velmi běžné. Občas je to ale extrémně vysilující, protože děti se budí skoro každé tři hodiny...

Jana Jánská
Jana Jánská 20. 08. 2020 08:02

Toto období je pro maminky velmi náročné. A ještě náročnější bývá, když má miminko přetočený režim, který si nastolilo v břiše. Ve dne chrápe jako dudek a v noci ožívá. Jak nejlépe zvládat tento vyčerpávající maraton a jak dítě uspat rychle a v poklidu?

Masáž a hlazení

Podle výzkumu americké univerzity usnadňuje pravidelná jemná masáž usínání u miminek. Masírovaná miminka po jednom měsíci usínala značně snáz. Někteří drobečci také rádi usínají po pohlazení rukou od čela po koneček nosu. Prý to kouzelně zabírá. Kromě hlavičky děťátka nádherně reagují i na masáže nožiček.

Častější kojení přes den

Ze začátku potřebuje novorozenec kojit velice často. Jak bude stárnout, budou se intervaly kojení stále více prodlužovat. Pokud děťátko mezi některým z denních kojení prospí překvapivě delší dobu, například čtyři hodiny, můžete si tento interval nechat na večer. Jak? Nabídněte mu přes den mléko častěji. A své čtyři hodiny si tak může ponechat na noční spánek. Často je to pro děťátko i signál, že přes den se jí a v noci odpočívá.

Společný spánek

Miminko začne v noci plakat, aniž by se mnohdy samo probudilo. Tím, že ho z postýlky vyndáte kvůli kojení, ho opravdu probudíte. Když budete spát na jedné posteli, nemusíte děťátko vyndávat z postýlky a nabídnete mu mléko okamžitě. Miminko se uklidní a po chvilce opět rychle usne.

Omezte, nebo rovnou vysaďte kofein

Pokud jste závislá na zeleném čaji nebo na kávě, pijte tyto nápoje pouze ráno. Kofein, který obsahují, je životabudič a vše, co sníte a vypijete se otiskne ve vašem mateřském mléce.

Bílý šum

Funguje opravdu spolehlivě. Především v úplných začátcích. Zvuk vysavače, větráku nebo tekoucí sprchy totiž dětem připomíná zvuky, které slyšely v děloze a které je celých devět měsíců spolehlivě uspávaly. Na internetu dokonce existují speciální stránky, které tyto zvuky obsahují. V začátcích fungují opravdu spolehlivě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články