Jazyk je jako okno do vašeho zdravotního stavu. Co všechno z něj můžete vyčíst?

Jazyk nám toho může mnoho napovědět
Zdroj: pixabay
Jazyk nám toho může mnoho napovědětCo o vás řekne váš jazyk?Vaše tělo vám napovídáco ho trápí. Je dobré tyto náznaky neignorovat+ 1 fotka

To, že nám něco je nám naše tělo dává najevo mnoha způsoby. Jedním z nich je zbarvení našeho jazyka. Co všechno o nás může jazyk prozradit?

Redaktor
Redaktor 29. 05. 2018 11:39

Rudá

Jasně červený jazyk znamená, že ve vašem těle probíhá nějaká infekce, která tělo postihla. Může také značit poruchu ledvin nebo nedostatek železa. Při těžkém zápalu plic se jazyk zbarvuje dokonce do fialova.

Namodralý jazyk

Značí cévní problémy, nebo jste prodělali nějakou mozkovou příhodu. Většinou se říká, že jazyk chvíli před smrtí celý zmodrá a je proto nutné ihned vyhledat lékařskou pomoc!

Bílý jazyk

Tedy spíše bílý povlak znamená kvasinkovou infekci, která vzniká po užívání antibiotik. Hrubší bíložlutý povlak svědčí o celkovém vyčerpání organismu, kolapsu imunity, hromadění toxinů v těle nebo problémech se žlučníkem.

Popraskaný jazyk

Znamená to, že jazyk jednoduše stárne. I tak je ale dobrá zvýšená pozornost, protože se prasklinky a trhlinky časem mohou ošklivě zanítit.

Bílé skvrnky

Jev, který je častý u lidí, kteří kouří. Tyto flíčky se mohou postupně dokonce rozvinout i v rakovinu. Flíčky a barevné nerovnosti mohou znamenat také onemocnění trávicího ústrojí a špatný psychický stav pacienta.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články