Jirka Král: Youtuber, který opustil své místo na výsluní, dnes slaví 29. narozeniny

Jirka Král - populární youtuber, který už youtuberem není.
Zdroj: Facebook Jirka Král
Jirka a kluci z kapely Poetika.Jirka a Kao.Slavný youtuber má i svá trička.Se synovcem Adámkem.+ 5 fotek+ 6 fotek

Byl a stále je jedním z nejpopulárnější českých youtuberů, jeho kanál má stále přes 1 milion odběratelů. On ovšem už žádná videa nenatáčí a nepublikuje: ačkoli je stále aktivní na Instagramu, ke své práci, která mu vydělávala měsíčně velkou sumu, už se nevrátil.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 05. 01. 2019 08:22

Jiří Král se narodil 5. ledna 1990 v Brně. Po vystudování střední školy se přestěhoval do Prahy, kde působil jako administrátor reklamního prostoru v Tiscali Media. Během léta 2012 se zúčastnil reality show Farma od televize Nova – a zanedlouho poté si založil profil na YouTube, kde prvně publikoval video ze zákulisí Farmy a poté začal natáčet tzv. „let’s play“, spoty ze života a další.

V roce 2015 dosáhl hranice 490 tisíc odběratelů, jeho videa mívala měsíčně přes 5 milionů zhlédnutí. Videa točil každý den, za měsíc vytvořil dvě až tři reklamní. Aktivní byl i na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Nezapomněl ani na druhé, svou slávu využil pro charitativní 24hodinový stream pro Dětskou nemocnici v Brně, pro kterou vybral přes 300 tisíc korun. Tento čin zopakoval pro Masarykův onkologický ústav.

Od listopadu 2016 provozuje kavárnu s hernou s herními konzolemi Xbox One, nahrávacím studiem a prodejnou propagačních materiálů – svých i materiálů ostatních youtuberů. Kavárna se nachází v obchodním domě Kotva a jmenuje se Zetko.

V loňském roce vydal knižně 35 komiksových příběhů, které vycházely jako měsíčník, pod názvem Komiks Jirka Král: Výběr toho nejlepšího z komiksů Jirky Krále. S firmou Avast vytvořil vzdělávací program Buď Safe Online pro žáky na základních školách, aby je naučil bezpečnému chování na internetu.

Pár měsíců po dosažení hranice 1 milionu odběratelů publikoval své poslední video: dokument Byl jsem youtuber. Poděkoval všem za překročení hranice 1 milionu, oznámil konec své kariéry na YouTube, protože už se podle svých slov nemohl posunout dál, a že nadále zůstane aktivní na Instagramu.

Jeho přítelkyní je Karolína Benešová, blogerka s přezdívkou Little Kao. Jeho sestra Kateřina je youtuberka s kanálem „Svět podle Katky“.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články