Jste vášnivou čtenářkou? Pak jistě využijete zápisník, díky němuž nezapomenete žádnou přečtenou knihu

Čtení na dovolené je ten největší relax
Zdroj: Pixabay
Pro všechny milovnice knih máme novinkuJste nadšenou čtenářkou? Nyní už nezapomenete na žádnou knihuNebuďte smutná, teď už na žádné významné dílo nezapomeneteČtení na dovolené je ten největší relax+ 1 fotka+ 2 fotky

Ať zhltnete knihu za večer nebo přečtete jednu do roka, je pravděpodobné, že z ní rychle hodně zapomenete: po týdnu jména postav, po měsíci stěží dáte dohromady děj, natož abyste z hlavy vydolovali myšlenky, co vás inspirovaly. Od teď to ale může být jinak.

Petra Járková
Petra Járková 23. 07. 2018 10:19

Na trhu je novinka, která vám pomůže mít přehled nad přečtenými knihami, jejich postavami, knižními citáty a jinými zajímavostmi – ZÁPISNÍK MILOVNICE KNIH.

„Zvyk dělat si z knížek alespoň kratičké výpisky je praktický, ale většině lidí příliš evokuje školní čtenářský deník. Proto jsme chtěli vytvořit produkt, který by umožňoval dělat si poznámky a zároveň to nebyla nepříjemná povinnost. Přály jsme si, aby tento kreativní blok vzbuzoval radost: při samotném psaní i po letech, kdy člověku připomene, co mu zpříjemňovalo cesty do práce, dovolené nebo hrdiny, se kterými trávil noci,“ říkají autorky, novinářka Jana LeBlanc a ilustrátorka Martina Pavlová, které tvoří pod značkou Papírová láska. Zápisník milovnice knih je jejich už pátým společným dílem.

Zápisník je vlastně knihou i kreativním deníkem v jednom. Základem je blok, do kterého si můžete uložit poznámky až o šedesáti přečtených dílech. Autorky vás několika otázkami přimějí zamyslet se třeba nad tím, s kým z hrdinů byste nejraději zašli na drink nebo komu si myslíte, že by kniha udělala radost, pokud máte chuť předat ji dál. Druhou část zápisníku pak naplnily praktickými tipy, jejichž společným jmenovatelem je knižní svět. Dozvíte se, jak přečíst alespoň jednu knihu týdně, jak se naučit číst knihy psané v cizím jazyce (a s nimi i cizí jazyk), jak si uspořádat knihovničku nebo která slavná díla zůstávají nejčastěji nedočtená. A kdybyste náhodou neměli noční stolek plný a v hlavě vůbec žádnou inspiraci, po jakém příběhu sáhnout dál, stačí nalistovat některý ze seznamů s nejslavnějšími díly nebo čtenářskou výzvou. Už jste někdy četli třeba dílo z roku, v němž jste se narodili?

Zápisník milovnice knih vzniknul, aby vás inspiroval, abyste z knížek a čtení měli ještě lepší pocit a dělaly vám ještě větší radost. Vychází v krásné barevné úpravě, s pevnou, omyvatelnou obálkou, záložkou a ve formátu, který můžete nechat ležet na nočním stolku nebo ho sbalit s sebou kamkoliv potřebujete.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články