Kdo řídí lépe: Muži, nebo ženy? Vědci tenhle spor konečně rozluštili

řízení, žena, auto
Zdroj: Pixabay.com
Ženy mají prý problém s navigací.A s couváním.Jinak na pohlaví nezáleží.Ženy dokonce řídí opatrněji než muži.+ 1 fotka+ 2 fotky

Spor o tom, kdo řídí lépe, se řeší už od té doby, co smějí ženy sednout za volant. Když řídí žena, chlap na sedadle spolujezdce trne hrůzou, poučuje ji, jak má jet, kdy řadit a komu a kde dát přednost. Je to přece logické. On je chlap, tak musí řídit lépe. Vždyť má řízení v krvi. Tak se, pánové, zase hezky uklidníme, protože o pohlaví to opravdu není.

Jana Jánská
Jana Jánská 06. 11. 2020 10:20

Kdo řídí líp?

Obě pohlaví řídí jak stejně dobře, tak stejně špatně. Někdo na to nadání má a naučí se to lehce, někdo je levý jak šavle a závěreční testy v autoškole dělá klidně hned několikrát. Je opravdu jedno, jestli jste muž, či žena. Žena může být stejně dobrým řidičem jako muž. Někdy i lepším. Průzkum přes to všechno ukázal pozoruhodnou zajímavost. Ženy prý řídí mnohem bezpečněji a opatrněji než muži.

Ženy mají obecně problémy s couváním a s navigací

Při výzkumu se také ukázalo, že ženy jsou antitalentky v couvání. V tom jsou prostě muži lepší. Je to dáno možná tím, že muž a žena mají jinak vyvinuté prostorové vnímání a celkově jiný cit a odhad. Žádná výhra to pro nás ženy není ani s parkováním.

Matky to mají v autě nejtěžší

Nejobtížnější je řízení auta pro matky. Děti v autech totiž odvádí jejich pozornosti a celkově řízení ztěžují.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články