Když si rodiče plní sny skrz své děti aneb jak Macaulay Culkin k chudobě přišel

Culkin o sobě tvrdí, že mu už navždy bude osm let, protože toto období mu nebylo dovoleno plně prožít
Zdroj: zdroj: pixabay
Byl velmi roztomilýZ filmu Sám domaDnes už tím malým šibalem dávno neníJako Kevin z jeho nejslavnějšího filmu+ 2 fotky+ 3 fotky

Existuje na světě vůbec někdo, kdo ještě neviděl film Sám doma? Nejspíše ani ne. Tuto rodinnou komedii každoročně reprízují televize nejenom v České republice, ale dokonce i v celé Evropě a USA. Malý Kevin McCallister, dnes už třicetiletý Macaulay Culkin, na své roky slávy nevzpomíná s nadšením. Ještě nedávno neměl ani korunu a potácel se v závislosti na drogách.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 21. 03. 2018 11:52

Když vám rodiče zničí život

Macaulay Culkin měl všechno, jen ne normální dětství. Už jako dítě se dostal na vrchol své kariéry a vydělával miliony. Z peněz ale nakonec neviděl ani dolar a od té doby bloudí životem a neví, co se sebou.

Rodina Culkinů žila v chudobě a se spoustou dětí. Bylo jich sedm a malý Macaulay se do početné rodiny narodil jako třetí. Matka pracovala jako telefonní operátorka a otec byl správcem místního kostela. Není tedy divu, že rodiče svých sedm hladových krků tak tak uživili. Situace byla dokonce tak vážná, že se Culkinovi rozhodli zpeněžit to jediné, čeho měli nadbytek – svých dětí. Otec Christopher totiž toužil stát se slavným hercem, a když to nevyšlo jemu, určitě to vyjde nějakému z jeho dětí. A ono to opravdu vyšlo.

Malý Macaulay se tedy už od svých čtyř let objevoval v různých reklamách a protože byl roztomilý, uspěl i ve světě filmu a prorazil až do Hollywoodu. Od pěti let tedy pracoval a musel se naučit skloubit dohromady film a školu. Příliš volna neměl, protože veškerou volnou chvilku strávil se štábem na place. Stejné to bylo s kamarády.

Z role do role a tvrdý režim

Proslavil se tak moc, že jeho honoráře létaly k milionovým částkám. Jeho otec v něm přestal vidět syna a začal ho doslova vnímat jako zlatý důl. Stal se Macaulayho manažerem a převzal kontrolu nad jeho životem. Po slavném filmu Sám doma, který natočil v roce 1990, se objevil v devíti dalších filmech, ke kterým ani nečetl scénář. Stihl je natočit během pouhých tří let. Vydělal přes 100 milionů dolarů, ale podle jeho slov mu jeho otec nedával ani kapesné. Toto tempo nejde vydržet věčně a ve svých čtrnácti letech toho začínala mít tato dětská hvězda plné zuby.

Otce nechci nikdy vidět!

 Dotočil ještě film "Sám doma a bohatý" a nadobro odešel do hereckého důchodu. V témže roce dal své rodiče k soudu a obvinil je, že nesmyslně utrácí jeho peníze. Soud vyhrál a své finance svěřil do rukou nestrannému účetnímu, který se o ně staral do doby jeho plnoletosti.

 „Vždy to byl panovačný člověk, ale když jsem se stal slavným, vše se ještě zhoršilo. Z peněz, které jsem vydělal, jsem neviděl nic. Nedával mi ani kapesné. Nevím, kde teď otec je, a nechci to vědět. Dokud nebude stát na mém prahu, budu v pohodě.“ Prohlásil o svém otci Macaulay na konci devadesátých let. V roce 2017 se k povídání o otci vrátil a vypověděl, že ho psychicky týral.

Co teď? Návrat k filmu?

Macaulay se dlouhou dobou jen tak potloukal životem, aniž by věděl, co s ním. Má za sebou velké drogové období, ale před pár měsíci prohlásil, že s touto neřestí seknul. Dokonce o něj opět projevil zájem filmový průmysl a on dostal roli ve filmu. Doufejme, že nyní už se mu bude jen dařit.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články