Komiksové Vánoce: Darujte dobrodružství a rozvíjejte fantazii

Snění
Zdroj: www.crew.cz
AlisíkAmeričtí bohovéAssassin´s creedČarodějova nevěsta+ 4 fotky+ 5 fotek

Výběr toho správného vánočního dárku umí být náročný, jedno odvětví ale nabízí čím dál pestřejší škálu možností, z nichž je snadné si vybrat: komiksy! Jejich obliba vytrvale stoupá, a tak potěšte své okolí jedním z komiksových hitů současnosti i vy.

Redaktor
Redaktor 15. 11. 2018 17:51

Mladí Titáni do toho! 

Superhrdinové mají mnoho podob a tahle je snad ta nejšílenější ze všech! Mladí Titáni do toho! je komiks pro děti od sedmi let, který přináší humorný pohled na svět dospívajících superhrdinů. Skupina mladých hrdinů (vedena Batmanovým parťákem Robinem) sice bojuje se zločinem, ale taky řádí na minigolfu, u počítačových her, prožívá první lásky a má problémy se svými rodiči (zvláště pokud jsou těmi rodiči vládci pekel).

DC Superhrdinky: Zkouškové peklo

Komiks zaměřený na mladé čtenářky zachycuje dospívání nejslavnějších hrdinek (a záporaček) DC vesmíru. Zábavnou formou ukazuje, že i holky obdařené obrovskou mocí mají úplně stejné problémy jako čtenářky a poskytuje jim vzory a inspiraci. Mladé čtenářky tu najdou všechny své oblíbené postavy – Wonder Woman, Harley Quinn, Supergirl a spoustu dalších superdívek, které budou řešit jak školní problémy a přátelství, tak i cestování časem a boje se zlosyny.

Kůstek

Fantasy epos, ve kterém se míchá humor s napětím a jedno plynule přechází v druhé. Všechno vystihuje dynamická kresba, díky které Kůstek připomíná nejlepší filmy od Pixaru. A podobně jako tyto filmy, i on bez problému nadchne jak děti, tak dospělé. Stejně jako Asterix, Garfield či Hobit nebo Nekonečný příběh nemá ani Kůstek shora žádná věková omezení. Celá série u nás už jednou vyšla v původní černobílé verzi – a teď vychází znovu v kolorovaném vydání, které osloví také mladší publikum. To se povedlo nad očekávání zejména v USA, kde kolorovaný Kůstek odstartoval vlnu zájmu o komiks pro děti.

Alisik

Alisik se jednoho dne probudí... na hřbitově. Pokusí se utéct, ale rychle zjistí, že ji nikdo nevidí, nikdo se jí nemůže dotknout a nikdo jí nedokáže pomoct. To proto, že je mrtvá... Alisik je napínavý i romantický komiks o gotické lolitě ve stylu Tima Burtona. Najdete tu zajímavou hlavní postavu, stylovou kresbu a především zvláštní, komplikovanou lásku mezi člověkem a duchem. Je to prostě skvělé čtení pro holky každého věku. Parádní knížka přichází i s vychytanou obálkou, na které jsou skutečně neviditelní duchové. 

Assassin‘s Creed: Vzpoura 1

Sci-fi se setkává s historií v napínavých příbězích o odvěkém soupeření bratrstva asasínů s Templářským řádem. Bratrstvo asasínů i Templářský řád zažívají velké napětí. Objevila se nová globální hrozba, která může rozdrtit obě frakce. Jen když budou Charlotta a její asasínští spojenci spolupracovat s tajemným templářským vymahačem, dokáží odvrátit zničení. Od Paknadela, Watterse a Holdera přichází převratná nová kapitola pokračující ságy Assassin's Creed! 

Flash (Znovuzrození hrdinů DC)

Barry Allen – Flash. Svým zrodem odstartoval Stříbrný věk, svou hrdinskou smrtí při obraně vesmíru před kosmickou Krizí se stal legendou. Nyní jej další Krize přivedla zpět k životu, avšak Nejrychlejší člověk světa s oním světem náhle není schopen držet krok. Zanechal po sobě odkaz, kterého se jeho následovníci chopili s takovou pílí, že ve svém návratu nespatřuje smysl. Zbývá jediná záhada, kterou za svého předchozího života nevyřešil – vražda jeho matky.

Američtí bohové

Tato americká road trip fantasy s prvky nadpřirozena vypráví příběh války mezi starými a moderními bohy. Stína Moona právě pustili z vězení – jen proto, aby zjistil, že jeho žena je mrtvá. Poražený, zlomený a nejistý potká záhadného pana Středu, který ho zaměstná jako svého bodyguarda – a vrhne Stína do smrtícího světa, kde se duchové minulosti vracejí z říše mrtvých a válka bohů je nevyhnutelná.

Snění

Některé hranice bývají tak tenké, tak křehké, až se stanou neviditelnými. Co je sen a co je realita? Coralína Doucetová přijíždí na panství spravované poněkud excentrickým lordem, aby tu dělala guvernantku. Ale rychle zjišťuje, že nic není takové, jak se zdá. Ovšem skutečnost se ani zdaleka nevyrovná snům, které ji začínají v noci navštěvovat. Lehce erotický viktoriánský příběh kreslený slavným Terrym Dodsonem.

Umbrella Academy

Působením nevysvětlitelného fenoménu dojde k narození 43 mimořádných dětí, jejichž matky do té doby nevykazovaly žádné známky těhotenství. Milionář a vynálezce Reginald Hargreeves sedm z těchto dětí adoptuje. Když se ho zeptají proč, jeho jediné vysvětlení zní: „Abych zachránil svět.“ Těchto sedm dětí vytvoří Umbrella Academy, dysfunkční rodinku superhrdinů s bizarními schopnostmi... Zajímavostí je, že scénář k této knize – která získala mimo jiné dvě Eisnerovy ceny – napsal Gerard Way, člen kapely My Chemical Romance. Kniha obsahuje prvních šest sešitů série, dva krátké příběhy a rozsáhlý skicář s kresbami Báa, Jeana a Waye.

Čarodějova nevěsta

Základem úspěchu Čarodějovy nevěsty je příběh, který osloví všechny. Začíná poměrně klasicky – s nezletilou postavou bez rodičů, jež žije jen z milosrdenství příbuzných. Upřímně, Harry Potter si může libovat, že má aspoň kamrlík pod schody. Patnáctiletá Čise Hatori je na tom tak špatně, že se raději na aukci sama prodá do otroctví. Ale nedopadne to podle jejích představ. Má se stát učednicí a následně i ženou mocného čaroděje Eliase Ainswortha, který nosí místo hlavy zvířecí lebku... A japonská verze Krásky a zvířete může začít! V tuto chvíli se chystá již pátý díl této oblíbené série.

Fullmetal Alchemist – Ocelový alchymista

Snažili se jen zachránit svou matku… ale alchymistický rituál se jim vymknul z rukou. Edward Elric přišel o ruku a nohu a jeho mladší bratr Alphonse se stal pouze duší uvězněnou ve staré zbroji. Edward se dal do služeb vlády, aby coby oficiální alchymistický bojovník našel jedinou věc, která by mohla jeho bratrovi vrátit tělo – legendární Kámen mudrců... Právě takhle začíná legendární Fullmetal Alchemist – Ocelový alchymista. „Série má všechno, co od mangy očekáváte,” říká Petr Litoš z nakladatelství CREW. „Fascinující a nejednoznačný svět, velké padouchy s uvěřitelnými motivy, efektní bojový systém, velkolepé dobrodružství, tajemství i překvapení… a především emoce. Silné a věrohodné emoce. 

Bojový anděl Alita

Velkolepá sci-fi sága o nebezpečné dívce-kyborgovi bez paměti. Tato legendární manga, stvořená Jukitem Kiširem, v Japonsku původně vycházela pod názvem Gunnm (v překladu „Sen o zbraních“). Až pozdější americké vydání přišlo s titulem, pod nímž ji dnes zná celý zbytek světa... Na smetišti v té nejhorší části ghetta jménem Vrakoviště, hluboko pod tajemným vesmírným městem Salem, nachází kyberdoktor Daisuke Ido podivnou věc: dívčí hlavu. Je to pozůstatek kyborga, který spolu se svým tělem ztratil i paměť. Doktor hlavu vybaví novým a vysoce výkonným tělem a dá stvoření jméno – Alita. Ovšem Alita má svá tajemství a minulost... 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články